Σ.Τ.Ο. Δήμου Μεσσήνης: Πρόληψη και συνεργασία υπηρεσιών για την πυροπροστασία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σ.Τ.Ο. Δήμου Μεσσήνης: Πρόληψη και συνεργασία υπηρεσιών για την πυροπροστασία

Σ.Τ.Ο. Δήμου Μεσσήνης: Πρόληψη και συνεργασία υπηρεσιών για την πυροπροστασία

Share This

 


Συνεδρίασε την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Μεσσήνης με θέμα τον συντονισμό δράσης όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στην τηλεδιάσκεψη του ΣΤΟ όπου προήδρευσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, συμμετείχαν ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Αθανάσιος Κατσαφάδος, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χατζής, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου Δημήτρης Κατσαρός, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Τζαβάρας, ο εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ υποσμηναγός Ηλίας Σακκάς και η νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κωνσταντίνα Δαμηλάτη. Από πλευράς Δήμου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Γιάννης Αθανασόπουλος.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι με την πρόληψη και την καλή συνεργασία υπηρεσιών και φορέων θα επιτευχθεί η πυροπροστασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Πρόσθεσε ότι η μείωση των βροχοπτώσεων τον χειμώνα που πέρασε, συνιστά αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Για τον λόγο αυτό απαιτείται και αυξημένη ετοιμότητα. Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει επικαιροποιήσει το τοπικό σχέδιο εκτάκτων αναγκών και άμεσης διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ» του γενικού σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ. Έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης των μηχανημάτων, συντήρηση και επιθεώρηση όλων των πυροσβεστικών κρουνών καθώς και των δεξαμενών τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, ενώ έχουν σταλεί και έγγραφα προς τους προέδρους των κοινοτήτων για τον καθαρισμό οικοπέδων και λοιπών χώρων.

Τέλος, ο κ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία, ευχόμενος η ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων,  να βοηθήσει στην αποτροπή πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages