Ενίσχυση ιδιοκτητών ταξί, επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού στο «μενού» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ενίσχυση ιδιοκτητών ταξί, επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού στο «μενού»

Ενίσχυση ιδιοκτητών ταξί, επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού στο «μενού»

Share This

 


Τα έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση και τα αναπτυξιακά σχέδια της Μεσσηνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την εξάντληση του προϋπολογισμού της δράσης 3.a.4«Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020», με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός πολλές επιχειρήσεις που δικαιούνταν την ενίσχυση. Ο βουλευτής Μεσσηνίας μετέφερε τη δυσαρέσκεια του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και ανέλυσε εξαντλητικά μαζί με τον Υπουργό όλες τις πιθανές παραμέτρους διόρθωσης του προβλήματος. Όπως, όμως, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, το θέμα αφορά αποκλειστικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει την ευχέρεια διαχείρισης του προϋπολογισμού των επιχειρησιακών προγραμμάτων της, ενώ το Υπουργείο δεν έχει τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης της δράσης. Την κατάσταση αυτή περιέγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης ταυτόχρονα και στον Πρόεδρο του Σ.Κ.Ε.Α.Κ. Νίκο Μαλαπέτσα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μίλτο Χρυσομάλλη.

Εν συνεχεία, ο Μεσσήνιος βουλευτής επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας βιώσιμης λύσης. Όπως του εξήγησε ο Περιφερειάρχης, η κεντρική διαχείριση του προγράμματος και τα κριτήρια επιλογής ορίστηκαν από τα Επιμελητήρια και την Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., ενώ η Περιφέρεια συνείσφερε στην ουσία τον προϋπολογισμό της δράσης. Κατανοεί απολύτως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ενώ ήδη σχεδιάζει τη δημιουργία αντίστοιχης δράσης στο νέο ΕΣΠΑ, στην οποία θα ενταχθούν πληγείσες επιχειρήσεις από την πανδημία. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης πρότεινε στη νέα δράση να προβλέπεται η ενίσχυση εκείνων των επιχειρήσεων που έχουν ενισχυθεί λιγότερο από αντίστοιχα προγράμματα ή κρατική ενίσχυση, προκειμένου να δοθεί «ανάσα ζωής» σε όσους για διάφορους λόγους δεν έλαβαν βοήθεια ή δεν επελέγησαν, πρόταση την οποία ο Περιφερειάρχης είδε θετικά.

Άμεσα πρόγραμμα ενίσχυσης των ιδιοκτητών ταξί

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε επίσης από τον Υπουργό Ανάπτυξης να διερευνήσει τη δυνατότητα ενίσχυσης και των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι ως κλάδος επλήγησαν βαρύτατα από την πανδημία και την απαγόρευση μετακινήσεων τον τελευταίο χρόνο. Κατά τη διάρκεια της αναλυτικής συζήτησης, ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα δει άμεσα και θετικά τη δυνατότητα ενίσχυσης των ιδιοκτητών ταξί, καθότι βρίσκεται ήδη στο σχεδιασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Ανταποκρινόμενος άμεσα στην έκκληση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής, συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να το συζητήσουμε αναλυτικά, ενώ παράλληλα ενημερώσαμε τόσο εγώ όσο και ο Υπουργός τον Πρόεδρο του Συλλόγου τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Επικοινώνησα παράλληλα και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και για τον λόγο αυτό σχεδιάζει μια νέα δράση που θα συμπεριλάβει όσους επιχειρηματίες δεν επελέγησαν στους δικαιούχους. Του πρότεινα, δε, να δούμε εξαρχής τη δυνατότητα να ενισχυθούν πρώτα αυτοί που δεν έχουν λάβει καθόλου ή έχουν λάβει μικρή ενίσχυση, ούτως ώστε το πρόγραμμα να αποκτήσει τη δέουσα αναλογικότητα. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό, του ζήτησα να δούμε την ενίσχυση και των ιδιοκτητών ταξί, που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία και τα μέτρα απαγόρευσης, πρόταση την οποία ο Υπουργός βλέπει θετικά και θα προχωρήσει συντομότατα προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages