Εργάτες γης: Έως 15/6 η αίτηση μετάκλησης - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Εργάτες γης: Έως 15/6 η αίτηση μετάκλησης

Εργάτες γης: Έως 15/6 η αίτηση μετάκλησης

Share This


 Ρύθμιση που διευκολύνει για το τρέχον διάστημα τη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες κατέθεσε ο υπουργός, Σπ. Λιβανός, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ. Χάρη σε αυτήν, ικανοποιείται η ανάγκη των αγροτών να μετακαλέσουν πολίτες τρίτης χώρας, για να απασχοληθούν στις καλλιεργητικές εργασίες.

Επιπλέον, και δεδομένης της καθυστέρησης που υπάρχει με τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις ανάγκες δήλωσης των εργατών, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δίνει τη δυνατότητα μέχρι τη 15η Ιουνίου 2021 να υποβάλλεται η αίτηση του εργοδότη στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Φετινό στοίχημα η κάλυψη του συνόλου των εργατών με εργόσημο

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το ΥΠΑΑΤ, με ειδικές έκτακτες ρυθμίσεις, επέτρεψε την εισροή στη χώρα μας χιλιάδων μετακλητών εργατών γης από την Αλβανία, για να εργαστούν στα χωράφια την περίοδο της συγκομιδής των πυρηνόκαρπων.

Στη συνέχεια, οι εν λόγω ρυθμίσεις αξιοποιήθηκαν και στη συγκομιδή ελιάς, προετοιμάζοντας το έδαφος και για τις φετινές καλλιεργητικές εργασίες. Στην προσπάθεια αυτή πρωτοστάτησε ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνόκαρπων (ΕΔΟΠ), Χρήστος Γιαννακάκης, ο οποίος με τις προτάσεις του προς τις αρμόδιες αρχές συνέβαλε καθοριστικά στο επιτυχημένο περσινό «πείραμα».

Η «ΥΧ» ρώτησε τον πρόεδρο της ΕΔΟΠ σε ποιους τομείς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τη φετινή αξιοποίηση εργατών γης. Όπως μας είπε ο ίδιος, «πέρσι υπήρχε ζήτημα με τα πρώτα κύματα των εργατών που κατέφθασαν στη χώρα μας, καθώς δεν μπορούσαν να απασχοληθούν με εργόσημο. Φέτος, θεωρούμε ότι το πλαίσιο είναι επαρκές, ώστε να καλυφθεί το εν λόγω κενό».

Σχετικά με τις αμοιβές των εργατών γης, ο κ. Γιαννακάκης ανέφερε ότι κινήθηκαν κατά μέσο όρο στα 40 ευρώ ανά ημέρα εργασίας.

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages