10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Επίσημα πλέον χαρακτηρίζεται Πειραματικό! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

10ο Δημοτικό Σχολείο  Καλαμάτας: Επίσημα πλέον χαρακτηρίζεται Πειραματικό!

10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Επίσημα πλέον χαρακτηρίζεται Πειραματικό!

Share This

 


Γράφει ο Γιάννης Χριστόπουλος

Νέα εποχή για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, που από το 1992 στεγαζόταν στους χώρους του παλιού ορφανοτροφείου, στη φωλιά του κούκου, 6/θ με 67 μαθητές, το 2014 μετεξελίχτηκε σε σύγχρονη σχολική μονάδα, στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο, στην οδό Κρήτης 12/θ  με 275 μαθητές.

Κατάφερε με πρωτοβουλίες, δράσεις καινοτομίες, με σχέδιο και χάρις το  μεράκι των εκπαιδευτικών, με συνέργειες φορέων και γονέων, με χορηγίες και βοήθειες να δημιουργήσει πλαίσιο αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών.

Σήμερα, παρά τις αδυναμίες, τα λάθη και παραλείψεις του νόμου που διέπει τη λειτουργία των πειραματικών σχολείων, εκπληρώνοντας τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού του ως πειραματικού  δίνεται η δυνατότητα, θεσμικά και όχι αποσπασματικά, να προσφέρει στο μαθητικό δυναμικό την ευκαιρία και στην εκπαιδευτική κοινότητα την πρόκληση να δημιουργήσουν από κοινού νέο περιεχόμενο και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα της σχολικής πραγματικότητας προκειμένου να επέλθει ανανέωση και νέα προοπτική.

Στην πρόκληση αυτή απαντάμε με διεκδίκηση βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου με την ανάγκη διεύρυνσης γιατί όχι σταδιακής καθολικής εφαρμογής του θεσμού.

Η άρνηση και η ισοπέδωση προς τα κάτω δεν αποτελούν πρόταση.

Το άνοιγμα του σχολείου προς την τοπική μας κοινωνία, η εισαγωγή νέων αντικειμένων που προκαλούν το ενδιαφέρον των μαθητών – τα σχολεία υπάρχουνπρώτα για τους μαθητές – η θεσμική συνεργασία με το ΠανεπιστήμιοΠελοποννήσου αποτελούν θετικές εξελίξεις.

Είμαστε γερό σκαρί, ανοιγόμαστε με σχέδιο στο Μεσσηνιακό κόλπο, μαθητές , εκπαιδευτικοί, γονείς:

ΘΕΛΟΥΜΕ καλύτερο σχολείο γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών στην εκπαίδευση της νέας γενιάς γιατί όλα δίπλα μας αλλάζουν.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ γιατί έχουμε γνώση, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας,   κέφι, μεράκι πάθος και αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Με αίσθημα ευθύνης αποχαιρετάμε το σχολείο της καρδιάς μας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο , καλωσορίζουμε  το Πειραματικό με την  ευχή τα λόγια του ποιητή:

Σα βγεῖς στον πηγαιμό για την Ἰθάκη,

να εὔχεσαι νἆναι μακρύς ὁ δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages