Ανοιχτό παράθυρο και για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του covid - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανοιχτό παράθυρο και για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του covid

Ανοιχτό παράθυρο και για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του covid

Share This

 



Όλα ανοιχτά παραμένουν προς τον παρόν σε σχέση με τα εμβόλια του κορωνοϊού, με βάση τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης υποστήριξε πως ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου προκειμένου να έχει κάποιος ανοσία.

Ακόμα ανέφερε πως μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει και ο ιός που έχει μέσα το εμβόλιο, λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού που έχουν προκύψει.

«Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε το χρόνο προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια. Φαίνεται ότι είναι μερικοί μήνες τουλάχιστον… μπορεί και παραπάνω. Το πιθανότερο είναι ο ιός να χρειάζεται, και με τις μεταλλάξεις που έχει, όχι μόνο αναμνηστικές δόσεις ετησίως, θα δούμε κάθε πότε, αλλά ενδεχομένως και αλλαγή του τύπου του ιού ο οποίος περιέχεται στα εμβόλια. Δεν αποκλείεται δηλαδή να γίνεται επικαιροποίηση του εμβολίου ανάλογα με τον τύπο της επιδημίας που υπάρχει στον κόσμο και τη χώρα» τόνισε.

«Οι ναοί συμβάλλουν στην μετάδοση»

Εν όψει Πάσχα ο κ. Τζανάκης τόνισε πως οι ναοί και οι τελετές με κόσμο συμβάλλουν στη μετάδοση του ιού και κάλεσε τους ιερείς και την εκκλησία να πειθαρχήσουν στα μέτρα.

«Θα πρέπει η εκκλησιά να δώσει τη λύση κι όχι να περιμένει από το κράτος και κάτω από πίεση, να πάρει κάποια μέτρα. Η ίδια η εκκλησία που είναι αρωγός της πατρίδας από αιώνες των αιώνων, η  ΔΙΣ, να πάρει τις αποφάσεις της και να τις προτείνει στο κράτος υπό το φως ίσως και της βοήθειας κάποιων ειδικών. 

«Δυστυχώς από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά πολλών ιχνηλατήσεων έχουμε δει ότι οι ναοί και οι θρησκευτικές τελετές, οι οποίες πρέπει να γίνονται φυσικά, συμβάλλουν σε κρούσματα. Θα πρέπει η εκκλησία να δώσει τη λύση και να προτείνει αυτή τη λειτουργία που θα διαφυλάξει τη θρησκευτικότητα των ημερών, αλλά και θα προφυλάξει το ποίμνιο από τους κινδύνους».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages