Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης εξασφάλισε χρηματοδότηση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το  Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης εξασφάλισε χρηματοδότηση

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης εξασφάλισε χρηματοδότηση

Share This

 


Στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος εντάχθηκε για να χρηματοδοτηθεί τα επόμενα τρία χρόνια (2021-2023) το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης.  Το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Μεσσήνης είναι μεταξύ των δύο φορέων, μαζί με το Θεσσαλικό Θέατρο, που εντάσσονται για πρώτη φορά στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος με το οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανανέωσε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας του.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Μεσσήνης  ενισχύεται οικονομικά για την τριετία με ποσό των 90.000 ευρώ από το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος που χρηματοδοτεί συνολικά οκτώ φορείς.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη: «Το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος είναι πλέον ένας αναγνωρισμένος θεσμός, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ενισχύουμε για την επόμενη τριετία το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος και διευρύνουμε το σχήμα με την ένταξη δύο ακόμη φορέων, του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος του Δήμου Μεσσήνης και του Θεσσαλικού Θεάτρου, με στόχο τη σύνδεση της πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς του αρχαίου δράματος με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την εξοικείωση ενός ευρύτερου κοινού με το είδος».

«Η ένταξη από το Υπουργείο Πολιτισμού του Νεανικού Φεστιβάλ της Αρχαίας Μεσσήνης στον αναγνωρισμένο θεσμό του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος είναι μία σπουδαία εξέλιξη που μας είχε προαναγγείλει η κα Μενδώνη στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε την προηγούμενη Πέμπτη. Η ικανοποίηση του αιτήματός μας αποδεικνύει αφενός την έμπρακτη και ουσιαστική οικονομική στήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α. και αφετέρου την αναγνώριση και την αναβάθμιση του θεσμού που ξεκινήσαμε το 2012 με στόχο να «ταξιδέψουμε» την Αρχαία Μεσσήνη σε όλο τον κόσμο και να ωφελήσουμε πολλαπλά τον Δήμο μας. Στο Φεστιβάλ παρουσιάζονται έργα των αρχαίων Ελλήνων τραγωδών και σατιρικών ποιητών μας από μαθητές σχολείων, σπουδαστές θεατρικών ομάδων πανεπιστημίων, κολεγίων και ινστιτούτων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κίνα και αλλού και στη διάρκεια του 10ημέρου που πραγματοποιείται, συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες θεατές στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η χρηματοδότηση του Δήμου Μεσσήνης με το ποσό των 90.000 ευρώ για την επόμενη τριετία, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη διοργάνωση του θεσμού που έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση, εισάγοντας την περιοχή μας στον παγκόσμιο χάρτη υψηλού πολιτιστικού ενδιαφέροντος» δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος μετά τις ανακοινώσεις της Υπουργού Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages