ΝΕΕΣ παρεμβάσεις στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου με έμφαση στις γειτονιές και τα χωριά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΕΕΣ  παρεμβάσεις στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου με έμφαση στις γειτονιές και τα χωριά

ΝΕΕΣ παρεμβάσεις στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου με έμφαση στις γειτονιές και τα χωριά

Share This

 


Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία των Διευθυντών των Διευθύνσεων Καθαριότητας & Οχημάτων και Πρασίνου του Δήμου, Κ. Γιαννόπουλου και Γ. Λιοντήρη αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των Διευθύνσεων.

Ο κ. Μπάκας αναφέρθηκε στον προγραμματισμό δράσεων που εξελίσσεται το διάστημα αυτό, σε συνεργασία των συναρμόδιων Υπηρεσιών και τμημάτων, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο που έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί τόσο μέσω των τμημάτων αυτεπιστασίας όσο και μέσω εργολαβιών.

Ιδιαίτερη έμφαση, δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο, στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του Δήμου, μόνιμοι και συμβασιούχοι προς εκπλήρωση του έργου που έχουν αναλάβει, πολλές φορές και εκτός ωραρίου, για να διατηρείται ο Δήμος καθαρός και το πράσινο περιποιημένο.

Όσον αφορά το πράσινο, ο κ. Μπάκας παρουσίασε ενδεικτικά στοιχεία από παρεμβάσεις και εργασίες που έχουν υλοποιηθεί, όπως η διαμόρφωση κόμης 176 δέντρων ύψους μέχρι 4 μ., 688 δέντρων από 4 έως 8 μ., 160 φοινίκων, καθώς και των δενδροστοιχιών σε όλες τις οδούς της πόλης. Στοιχεία επίσης δόθηκαν και για τα υψηλά δέντρα, διαμορφώσεις, άρση επικινδυνότητας κ.ά., άνω των 8, των 12 και 16 μ., όπου συνολικά τα συνεργεία παρενέβησαν σε 339 περιπτώσεις. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη, νέες φυτεύσεις δέντρων, με έμφαση σε σχολεία, καθώς και ενίσχυση του πρασίνου σε διάφορα σημεία της πόλης και σε χωριά, με εποχικά ανθόφυτα κ.λπ., τα οποία παράγονται σε μεγάλο ποσοστό από τα δημοτικά φυτώρια (1.730 τεμ.).

Αναφορά επίσης, υπήρξε στις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν και έχουν προγραμματιστεί στις παιδικές χαρές, με συντηρήσεις και κατασκευή νέων, καθώς και στη λειτουργία ενός κεντρικού πράσινου σημείου στην πόλη.

Τέλος, ο κ. Μπάκας επανέλαβε μέρος του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής, αναφερόμενος σε έργα και δράσεις για τα οποία ο Δήμος διεκδικεί χρηματοδότηση μέσα από προγράμματα όπως το «Αντ. Τρίτσης». Τα έργα αφορούν και την καθαριότητα και το πράσινο και αναμένεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής δημοτών και επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages