Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό

Share This

 


Συγκέντρωση στη πλατεία της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε , μετά από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Μεσσηνίας. Τη συγκέντρωση στήριξε το Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, το συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα του Ν. Μεσσηνίας, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ. Επίσης στη συγκέντρωση συμμετείχε και η ομάδα των διπλωματούχων Ξεναγών Ν. Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Χαιρετισμό έκαναν ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του συνδικάτου υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα του Ν.Μεσσηνίας  και ο Καράμπελας Παναγιώτης πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας  . Την κεντρική ομιλία την έκανε η Στραβάκου Κωνσταντίνα πρόεδρος του συνδικάτου επισιτισμού,  οπού τόνισε χαρακτηριστικά: “Είμαστε αυτοί που έχουμε ζήσει το μεγάλο θαύμα του Τουρισμού. Την τελευταία δεκαετία ξεπατώθηκαν οι μεγαλοξενοδόχοι στα κέρδη, με δεκάδες δις στην τσέπη τους. Από την δική μας δουλειά θησαυρίζουν, από την δική μας δουλειά βγάζουν τα άντερα τους για να φτιάχνουν νέα μεγαθήρια στον τουρισμό. Σε αυτό το θαύμα, που το φτιάξαμε με τα δικά μας κορμιά, τότε δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη. Απεναντίας δουλεύαμε με μισθούς τσεκουρωμένους. Τώρα στην κρίση, τώρα που έχασαν λίγα από τα εκατομμύρια που θα έβγαζαν πέρυσι και φέτος, είναι έτοιμοι να ξεσαλώσουν στα κορμιά μας. Τους το λέμε ξεκάθαρα:

Να μην λείψει κανείς εργαζόμενος από την δουλειά όταν ανοίξει ο τουρισμός και ο επισιτισμό.

Να μην πειράξουν ούτε ένα ευρώ από το μισθό μας, να μην πειράξουν κανένα από τα δικαιώματά μας.

Να πάρουν μέτρα προστασίας την υγείας. Πραγματικά μέτρα και όχι λάστιχο, όπως τα περσινά. Έβγαλαν και βγάζουν τον άμπακο από την δουλειά μας και την ίδια στιγμή δεν δίνουν δεκάρα για την υγεία μας, και να δώσουν το μετράνε ευρώ – ευρώ.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages