Σύσκεψη για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύσκεψη για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη

Σύσκεψη για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη

Share This


 Σημαντική εξέλιξη σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Μεσσήνης για την ανέγερση ενός νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, προέκυψε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 22 Απριλίου, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, καθώς υπήρξε δέσμευση από το Υπουργείο και την Περιφέρεια προκειμένου μέσω προγραμματικής σύμβασης να εκπονηθεί το σύνολο των απαραίτητων  μελετών.

Η επένδυση στον τομέα του πολιτισμού αλλά και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Η προώθηση δε της κατασκευής νέου μουσείου, με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων στην έκταση των 11 στρ. περίπου που αγοράστηκε από τον τέως Δήμο Ιθώμης γι’ αυτό τον σκοπό και παραχωρεί ο Δήμος, είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τον κ. Αθανασόπουλο. Τόσο η κα Μενδώνη όσο και ο κ. Νίκας αφού συμφώνησαν στην διαδικασία με την οποία θα εκπονηθούν οι μελέτες, τόνισαν ότι θα προηγηθεί σύνταξη κτιριολογικού προγράμματος  για το νέο μουσείο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

 

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου μέσω και της αναβάθμισης του οδικού δικτύου που προωθείται από την Περιφέρεια και θα βελτιώσει την προσβασιμότητα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εκπονήσει μελέτη για την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) για τους οικισμούς Αρχαίας Μεσσήνης και Αρσινόης, πρόταση που αντιμετώπισε με θετική ματιά η υπουργός.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε επίσης την ανάγκη μιας σταθερής οικονομικής ενίσχυσης του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος από το Υπουργείο Πολιτισμού, για το οποίο η κα Μενδώνη είχε επίσης θετικές εξελίξεις τις οποίες θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages