ΝΙΚΑΣ με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΙΚΑΣ  με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ

ΝΙΚΑΣ με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ

Share This

 


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Αμέα Ιωάννη Βαρδακαστάνη, καθώς και τον Πρόεδτο της Περ.ΕΣΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκο Καραλή. Ο Περιφερειάρχης κατά τη συνάντηση παρέδωσε στον κ. Βαρδακαστάνη, την απόφαση ένταξης έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.438.786,75 €, με δικαιούχο την ΕΣΑμεΑ. Το εν λόγω έργο στοχεύει στη στήριξη των ΑμεΑ και των οικογενειών τους που διαμένουν στην Πελοπόννησο. Δια μέσω του προγράμματος αυτού πρόκειται να πραγματοποιηθούν δράσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προστασία των ατόμων με αναπηρία, την ενίσχυση της προσπάθειάς τους στον τομέα της κατάρτισης και της αγοράς έργασίας και γενικότερα την προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής τους ένταξης.

Ο Π. Νίκας τόνισε την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να είναι στο πλευρό των Αμέα με ουσιαστικές δράσεις, ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο, ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ, η Ε.Σ.Α.μεΑ. να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση, ώστε να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες η Περιφέρεια θα αντιμετωπίσει απολύτως θετικά.

Να σημειωθεί οτι υπήρξαν, στη συνέχεια, κοινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη και του Προέδρου κ. Βαρδακαστάνη στην εκπομπή με τίτλο: “Τα νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ”, που παρουσιάζει ο Νίκος Υποφάντης στο κανάλι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages