ΜΕΤΑΦΟΡΑ κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΤΑΦΟΡΑ κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

ΜΕΤΑΦΟΡΑ κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Share This

 


Σε εξέλιξη η υλοποίηση του εμβληματικού έργου για το νέο κεντρικό αγωγό ύδρευσης. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή, συνολικού προϋπολογισμού 11.127.000 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έχοντας λάβει έκπτωση 36,51%.

Η πορεία υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη», αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή στελεχών της αναδόχου εταιρείας, της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την πορεία εκτέλεσης των εργασιών, ενώ υπήρξε ενημέρωση και για τα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την παραλαβή των πιστοποιημένων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για το μεγάλο αυτό έργο.

Σημειώνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία την περίοδο αυτή υλοποιεί προκαταρκτικές εργασίες και κατασκευή δευτερευόντων δικτύων, στο πλαίσιο του έργου.

Η συνεργασία μεταξύ του φορέα υλοποίησης (ΔΕΥΑΚ) και της αναδόχου εταιρείας χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή και αποτελεί κοινή εκτίμηση πως το έργο θα μπορέσει να υλοποιηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, εξασφαλίζοντας στην πόλη της Καλαμάτας, μέσω του νέου αγωγού Φ800 ποσότητες που ημερησίως μπορούν να ανέρχονται σε έως 55.000 κυβικά νερό. Παράλληλα με τον αγωγό Φ800, 15,5 χλμ, θα κατασκευαστεί και νέος αγωγός Φ400, 6,9 χλμ για την υδροδότηση μέρους του Δήμου Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages