Μελέτη για ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μελέτη για ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ

Μελέτη για ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ

Share This


Τα δεδομένα της μελέτης του ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ, παρουσιάστηκαν σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, από τον Υπεύθυνο του προγράμματος για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και υπεύθυνο του Εργαστηρίου πιστοποίησης της ποιότητας ελαιολάδου του ΕΛΓΟ στην Καλαμάτα, Παναγιώτη Κάτσαρη.

Συνοπτικά τα ευρήματα της μελέτης που παραδόθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 και χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Καλαμάτα ΠΟΠ, έχουν να κάνουν με θέματα που εντοπίστηκαν στις προδιαγραφές του ΠΟΠ και τα οποία, σύμφωνα με τη μελέτη, οφείλονται σε χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν ζητήματα σχετικά με τις ολικές στερόλες, κάποιες από τις επιμέρους στερόλες, τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά, και την περίοδο καταγραφής δειγμάτων ως ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ.

Ζητήθηκε, επίσης, να γίνει χρήση των δεδομένων της μελέτης από τους εθνικούς εμπειρογνώμονες στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την Ε.Ε., αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον Δήμαρχο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα συμφωνήθηκε να παρουσιαστούν στην παραγωγική βάση με ημερίδα και επιμορφωτικό σεμινάριο, εντός του Ιουνίου και εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages