Στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στοχεύει ο Δήμος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στοχεύει ο Δήμος Καλαμάτας

Στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στοχεύει ο Δήμος Καλαμάτας

Share This

 


Στη δημιουργία αξιοθέατων καταδυτικού τουρισμού στοχεύει ο Δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα μέσω προγραμματικής σύμβασης, Δήμος και ΔΕΥΑ Καλαμάτας στοχεύουν, σε συνεργασία και με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., στην υλοποίηση της δράσης με τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ».

Η πράξη αυτή έχει κύριο στόχο την αναβάθμιση της υποθαλάσσιας βιοποικιλότητας του Μεσσηνιακού Κόλπου αλλά και να αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης ξενάγησης και εκπαίδευσης αυτόνομων δυτών.

Η δράση, με την ολοκλήρωσή της, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για του δύτες και τους θαλάσσιους ερευνητές και θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της τουριστικά αναπτυσσόμενης Μεσσηνίας.

Αφορά την κατασκευή πέντε τουλάχιστον ελεύθερων τεχνητών υποβρύχιων αξιοθέατων με την πόντιση πλοίων και τεχνητών υφάλων ποικίλων σχημάτων και μεγεθών εντός του Μεσσηνιακού Κόλπου και πλησίον της ανατολικής ακτής στους πρόποδες του Ταϋγέτου.

ΚΑΤΑΔ

Τα αξιοθέατα αυτά εκτός από πόλος έλξης ερασιτεχνών αυτοδυτών θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και καταφύγιο για την θαλάσσια ζωή, εξ αιτίας της θέσης τους η οποία θα επιλεγεί σύμφωνα με μελέτη που θα εκπονήσει μια spin off εταιρεία του Ελληνικού ερευνητικού κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας (ΕΛΚΕΘΕ) τα σημεία αυτά θα έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από επιστημονικό προσωπικό για παρακολούθηση και καταγραφή όσο και από ερασιτέχνες λάτρεις του θαλάσσιου βυθού για διασκέδαση και ξενάγηση του υποθαλάσσιου κόσμου.

Η ολοκλήρωση της δράση θα γίνει με την συνεργασία όλων των αρμόδιων δημόσιων φορέων, το Δήμο Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το ερευνητικό κέντρο ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιας Έρευνας) και το ΙΘΑΒΒΥΚ (Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιέργειας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages