Συνάντηση Π. Καρβέλα με την προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων για τον Ρωσικό Ναό στη Σφακτηρία και το κάστρο Μεθώνης - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Συνάντηση Π. Καρβέλα με την προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων για τον Ρωσικό Ναό στη Σφακτηρία και το κάστρο Μεθώνης

Συνάντηση Π. Καρβέλα με την προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων για τον Ρωσικό Ναό στη Σφακτηρία και το κάστρο Μεθώνης

Share This


 Το ζήτημα της επικείμενης ανακαίνισης του Ρωσικού Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου στη νήσο Σφακτηρία ήταν το επίκεντρο της σημερινής συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Πύλο, μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και της Προϊσταμένης της ΕΦ.Α. Μεσσηνίας Ευαγγελίας Μιλίτση, παρουσία κλιμακίων και των δύο φορέων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τις εργασίες συντήρησης της Ρωσικής Εκκλησίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο σύμπραξης του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού της Ρωσίας, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ρωσικής Πρεσβείας, με έναρξη εργασιών μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων έναντι της πανδημίας.

Εν συνεχεία, Δήμαρχος και Προϊσταμένη μετέβησαν στη Μεθώνη, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του ιδίου με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τη μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου Μεθώνης, καθώς και της εκτέλεσης υποστηρικτικών εργασιών σε αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 475.000,00 €.

Τέλος, επισκέφθηκαν το Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης, όπου προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης της έκθεσης «Ρήγας & Επανάσταση». Η εν λόγω έκθεση, παραχωρήθηκε στο Δήμο από τη Βουλή των Ελλήνων και πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages