ΤΕΛΙΚΕΣ υπογραφές για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΕΛΙΚΕΣ υπογραφές για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

ΤΕΛΙΚΕΣ υπογραφές για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Share This

 


Η διακρατική συμφωνία υπογράφεται Παρασκευή 16 Απριλίου από την Ελληνική και την Ισραηλινή ΓΔΑΕΕ και περιλαμβάνει τη δημιουργία και λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, από την Elbit Systems. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών T-6 (Efroni), καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης. Η διακυβερνητική συμφωνία ανέρχεται σε περίπου 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια και θα έχει διάρκεια πλέον των 20 χρόνων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί από την εταιρεία Elbit Systems. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία προμηθειών άμυνας μεταξύ των δύο χωρών μέχρι σήμερα και η έγκριση της Ελλάδας σημαίνει την εκκίνηση των τελικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της σύμβασης.

Η Ελληνική σχολή, ακολουθώντας το μοντέλο της Ακαδημίας Πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ (IAF), θα είναι εξοπλισμένη με 10 αεροσκάφη εκπαίδευσης M-346 που παράγονται από την ιταλική εταιρεία, Leonardo. Γνωστά ως «Lavi», τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται επίσης και από την Ακαδημία του Ισραήλ και θεωρούνται πολύ επιτυχημένα. Η Elbit Systems θα παρέχει επιπλέον κιτ για την αναβάθμιση και τη λειτουργία του αεροσκάφους T-6 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την πάροδο του χρόνου, τα δύο μέρη θα εξετάζουν και επιπρόσθετους τομείς συνεργασίας μεταξύ των Ακαδημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages