Ά ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Παράσταση διαμαρτυρίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ά ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Παράσταση διαμαρτυρίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Ά ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Παράσταση διαμαρτυρίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Share This




 Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 2μ.μ. καλεί τα μέλη της σε παράσταση διεκδίκησης μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κ.τ.λ), στην  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Ένα χρόνο τώρα βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της αναποτελεσματικής διαχείρισης της πανδημίας στη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση και συνολικά στα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες παλινωδίες, τις αλληλοαναιρούμενες οδηγίες, τα συνεχή «άνοιξε-κλείσε», τα lockdown πάνω στα lockdown και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων, παρά τα αιτήματα των σωματείων (π.χ. επαναλαμβανόμενα test, αραίωση μαθητών ανά τμήμα, κ.α.), έχει ακέραια την ευθύνη για την εγκληματική αποτυχία αντιμετώπισης της πανδημίας..

Μέχρι αρχές Νοέμβρη ο κορονοϊός δεν μεταδιδόταν στα σχολεία, έπειτα τα σχολεία έκλεισαν με, περίπου, 2000 κρούσματα ημερησίως και τώρα το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί πάση θυσία να τα ανοίξει, πιέζοντας την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, παρότι τα κρούσματα αγγίζουν καθημερινά τις 4000.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εμπαίζει για ακόμα μία φορά τους εκπαιδευτικούς με το ζήτημα του εμβολιασμού. Στα Ειδικά Σχολεία, αν και λειτουργούν κανονικά, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί (περίπου το 10%), ενώ στη Γενική Εκπαίδευση η πρόβλεψη της κυβέρνησης για παροχή μόνο των αδιάθετων εμβολίων σε εκπαιδευτικούς σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είναι εμβολιασμένοι οι εκπαιδευτικοί εγκαίρως, πριν το άνοιγμα των σχολείων, αλλά με τη λήξη του διδακτικού έτους.

Το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι το selftest, παρότι της πήρε παραπάνω από ένα χρόνο για να αντιληφθεί ότι τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού είναι όπλο στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδίου επιδημιολογικής επιτήρησης. Όμωςκαι αυτό το μέτρο είναι μισό, αφού αντί να γίνονται με ευθύνη του ΕΟΔΥ θα γίνονται με ατομική(!!!) ευθύνη γονέων και μαθητών.Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η χρήση των self-test΄s δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες».

 

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων το αμέσως επόμενο διάστημα απαιτούμε:

  • Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών και όσων εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία στον εμβολιασμό.
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές/τμήμα.
  • Ουσιαστικό σχέδιο κάλυψης της ύλης. Ολόπλευρη στήριξη των μαθητών.
  • Να ανασταλεί η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και να καταργηθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που άλλαξε στη μέση της χρονιάς. Να μην πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.
  • Δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία αποφασίστηκε το άνοιγμα των λυκείων αυτή την περίοδο.

 

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει από μία εκ νέου επαναλειτουργία των σχολείων, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα,

είναι τεράστιος τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για την κοινωνία συνολικά.

 

Για όλα τα παραπάνω η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας την Τετάρτη 14-04-2021 στις 2μ.μ. καλεί τα μέλη της σε παράσταση διεκδίκησης μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κ.τ.λ), στην  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας.

Δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας και της κρίσης!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages