ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Μνημόνιο Συνεργασίας παραγωγικών φορέων Λακωνίας – Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Μνημόνιο Συνεργασίας παραγωγικών φορέων Λακωνίας – Μεσσηνίας

ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Μνημόνιο Συνεργασίας παραγωγικών φορέων Λακωνίας – Μεσσηνίας

Share This

 


Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για κοινή πορεία και δράση ύστερα από δίμηνες διαβουλεύσεις συμφώνησαν παραγωγικοί φορείς της Λακωνίας και της Μεσσηνίας όπου αποσκοπούν στην θωράκιση του εθνικού προϊόντος ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ από αθέμιτο ανταγωνισμό που εκμεταλλεύεται τη φήμη, τη παράδοση και την ποιότητα της Ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς ΚΑΛΑΜΩΝ. Επιδιώκουν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας με την συνεργασία τυποποιητών και εξαγωγέων που της δίνουν αξία και προβολή στις διεθνείς αγορές. Στοχεύουν στη διασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος στους Έλληνες αγρότες ώστε να είναι σε θέση να ζήσουν τις οικογένειες τους και να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικό προϊόν.

Τέλος δεσμεύονται να δρομολογήσουν κάθε απαραίτητη ενέργεια για την προστασία της ελληνικής Ελιάς Καλαμών, την θωράκιση της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, και την επέκταση της γεωγραφικής ζώνης στις όμορες γεωγραφικές ενότητες της Π.Ε Μεσσηνίας στην Νότια Πελοπόννησο.

Έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών και έχουν ήδη ξεπεραστεί οι 15.000 τόνοι Ελιάς Καλαμών ως ποσότητα που αντιστοιχεί στους υπογράφοντες. Το επόμενο διάστημα “covid επιτρέποντος” θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με παραγωγούς της Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Ηλείας.

Δείτε εδώ το μνημόνιο συνεργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages