Τον Ιούνιο ο εμβολιασμός των υγιών σαραντάρηδων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τον Ιούνιο ο εμβολιασμός των υγιών σαραντάρηδων

Τον Ιούνιο ο εμβολιασμός των υγιών σαραντάρηδων

Share This


 Τον Ιούνιο θα αρχίσει ο εμβολιασμός των υγιών σαραντάρηδων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εκτίμησε ότι τον Ιούνιο θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι υγιείς σαραντάρηδες, εάν «τηρηθούν οι παραδόσεις του β’ τριμήνου».
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες και ειδικότερα «στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό».
Ερωτώμενος για το πότε θα πάμε σε μία υποχώρηση του κορονοϊού, ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι γνωστό, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα του «μέσα στον Μάιο να έχουμε σημαντική υποχώρηση».
Όσον αφορά στο ποσοστό ανοσίας του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας σημείωσε ότι «από 10% στα τέλη του 2020, οπωσδήποτε έχει αυξηθεί σημαντικά με την κυκλοφορία του ιού από τότε, στο τρίτο κύμα που διανύουμε. Ο συνδυασμός της ανοσίας αυτής με τον εμβολιασμό, αλλά και άλλους παράγοντες (…), όπως η βελτίωση του καιρού και η συμμόρφωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε σταδιακή βελτίωση της κατάστασης».

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας, χωρίς την αναγκαία περίθαλψη, όχι μόνο για την Covid, αλλά και για όλα τα νοσήματα των συμπολιτών μας. Εξασφαλίζουμε την φροντίδα όλων, με τη συνεργασία όλων: των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών Νοσοκομείων, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Σήμερα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.513. κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, οι 927 είναι κλίνες ΜΕΘ-COVID και οι 586 ΜΕΘ non Covid».
ΠΗΓΗ:sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages