79 εκατ. ευρώ για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

79 εκατ. ευρώ για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

79 εκατ. ευρώ για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Share This


 Ένα πολύ μεγάλο έργο μπαίνει μπροστά και αυτό έχει να κάνει με το αντιπλημμυρικό του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα” που φθάνει τα 79 εκατ. ευρώ. Ένα έργο που θα οχυρώσει ουσιαστικά τις ευαίσθητες περιοχές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με απειλητικά καιρικά φαινόμενα. 

Σύμφωνα με την ενημέρωσή που υπάρχει με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη εγκρίθηκε η ένταξη στο ΠΔΕ, του έργου: “Αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών ανάντη και κατάντη του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα και της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας”, προϋπολογισμού 79.000.000 ευρώ, ενώ στην συνέχεια θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Σχετικά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη κι έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο έχει προταθεί κατ’ επανάληψη από την Περιφέρεια.”

Σε επικοινωνία μας και με τον Δήμαρχο Καλαμάτας σημειώνεται πως “είναι μια εξέλιξη που την γνωρίζαμε και ολοκληρώθηκε. Αυτό σημαίνει την διασφάλιση της χρηματοδότησης ενός πολύ μεγάλου έργου”, με τον Θανάση Βασιλόπουλο παράλληλα να σημειώνει πως πριν οριστικοποιηθεί από τους μελετητές η ΜΠΕ θα γίνει η παρουσίαση των σημείων της στους Επικεφαλής μέσω της διαπαραταξιακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages