Δασικοί χάρτες: Οριζόντια παράταση 6 μηνών για τις αντιρρήσεις - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Δασικοί χάρτες: Οριζόντια παράταση 6 μηνών για τις αντιρρήσεις

Δασικοί χάρτες: Οριζόντια παράταση 6 μηνών για τις αντιρρήσεις

Share This

Οικόπεδα, καλλιέργειες, βοσκοτόπια, ελαιώνες, κατοικίες, δρόμοι, λιμάνια και παραλιακές εκτάσεις εμφανίζονται ως δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους δασικούς χάρτες που ανήρτησε το υπουργείο Περιβάλλ
οντος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση ιδιοκτητών και φορέων σε όλη τη χώρα, γεγονός που οδήγησε στην οριζόντια παράταση για τις αντιρρήσεις. Η κυβέρνηση διά των αρμόδιων υπηρεσιών θα προχωρήσει σε διορθώσεις στα σφάλματα που έχουν γίνει στο θεματικό περιεχόμενο των δασικών χαρτών. 
Οι διορθώσεις των αστοχιών θα γίνουν με οριζόντιες εσωτερικές διαδικασίες, δίχως να χρειάζεται να προηγηθεί υποβολή αντίρρησης και χωρίς κόστος για τους πολίτες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναρτήσει τους χάρτες λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τελευταία δεδομένα που παρουσιάστηκαν τώρα γι’ αυτό τον λόγο και θα προχωρήσει σε μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης. Μεταξύ αυτών, είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%. Η παράταση δόθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages