ΠΩΣ ψήφισαν λευκό 5 μέλη του Συνδέσμου Ύδρευσης για την συμπλήρωση της 3ης θέσης στην Ε.Ε. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΩΣ  ψήφισαν λευκό 5 μέλη του Συνδέσμου Ύδρευσης για την συμπλήρωση της 3ης  θέσης στην Ε.Ε.

ΠΩΣ ψήφισαν λευκό 5 μέλη του Συνδέσμου Ύδρευσης για την συμπλήρωση της 3ης θέσης στην Ε.Ε.

Share This

 


Το σκεπτικό που τους ώθησε, να ψηφίσουν λευκό, για την συμπλήρωση της τρίτης θέσης στην Εκτελεστική Επιτροπή, στο Σύνδεσμο Ύδρευσης των Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης και Μάνης, κάνουν γνωστό με κοινή τους δήλωση 5 δημοτικοί σύμβουλοι  μέλη του Δ.Σ..

Συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Λιάππας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε», ο Σταμάτης Μπεχράκης «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», ο Κώστας Μπουρίκας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ κίνηση πολιτών» από το Δήμο Μεσσήνης, ο Κώστας Τσαπόγας «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» και ο Δημήτρης Φαββατάς «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» στην δήλωσή τους επισημαίνουν ότι η τρίτη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής ανήκει πολιτικά, αυτοδιοικητικά και ουσιαστικά στις παρατάξεις που δεν συμμετέχουν στις δημοτικές αρχές  των τριών δήμων ώστε να ενημερώνουν όλες τις αντίστοιχες παρατάξεις των τριών δήμων.

Επίσης τονίζουν ότι: «πρέπει να τερματιστεί η καταχρηστική χρήση των συνεδριάσεων του Δ.Σ.  με περιφορά και επιστολές και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης. Πρακτική που επιλέχθηκε συστηματικά  τουλάχιστον μέχρι σήμερα .»

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση των 5 δημοτικών συμβούλων:

Στις πρόσφατες εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης στηρίξαμε την εκλογή στη θέση του Προέδρου το  Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τάσο Αγγελή και για  αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Μεσσήνης κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλο. Ψηφίσαμε λευκό για την τρίτη θέση της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΣ του Συνδέσμου καθώς και για τη θέση του αναπληρωματικού. Η θέση που θεωρούμε ότι ανήκει πολιτικά, αυτοδιοικητικά και ουσιαστικά στις παρατάξεις που δεν συμμετέχουν στις δημοτικές αρχές  των τριών δήμων ώστε να ενημερώνουν όλες τις αντίστοιχες παρατάξεις των τριών δήμων. Η πρότασή μας για δεύτερη φορά δεν έγινε αποδεκτή. Μας προτάθηκε αντί αυτού μέχρι τη λήξη της περιόδου που διανύουμε το Σεπτέμβριο του 2021  να θέσει ένας εκπρόσωπος μας υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΣ του Συνδέσμου. Με το σκεπτικό ότι ο εκ νόμου συσχετισμός έχει άλλο χαρακτήρα και όχι αυτό του αποκλεισμού  των παρατάξεων που δεν συμμετέχουν  στις δημοτικές αρχές των Δήμων, ότι οι τέσσερις παρατάξεις στο ΔΣ Καλαμάτα  των οποίων είμαστε μέλη τέσσερις από τους πέντε,  το ποσοστό που συγκέντρωσαν πλησιάζει το 50% του εκλογικού σώματος των εκλογών του Μαΐου του 2019 καταλήξαμε τελικά να μην αποδεχθούμε τη θέση του αναπληρωματικού

Εκτιμούμε θετική προς το παρόν τη στάση του νέου προέδρου του Συνδέσμου και τη δέσμευσή του  να προσκαλεί έναν εκπρόσωπό μας να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τέλος θεωρούμε αναγκαίο να τερματιστεί η καταχρηστική χρήση των συνεδριάσεων του Δ.Σ.  με περιφορά και επιστολές και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης. Πρακτική που επιλέχθηκε συστηματικά  τουλάχιστον μέχρι σήμερα .

Ευχόμαστε  επιτυχία στο έργο της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages