Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Share This


 

Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στην σύσκεψη με αντικείμενο το τρέχον ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου, στην Τρίπολη.

 

ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Ειδικότερα, όσον αφορά το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς επιχειρήσεις της περιοχής μας, πληγείσες από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού covid-19, έγινε γνωστό ότι μέσα σε 10 ημέρες περίπου η Επιτροπή Αξιολόγησης θα έχει ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διεργασίες της έτσι ώστε να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσµατα.

Μέχρι τις 25 Απριλίου αναμένεται ότι θα υπάρχουν και οι αποφάσεις ένταξης, ενώ η πληρωμή των περίπου 1.800 οριστικών δικαιούχων εκτιμάται ότι θα έχει γίνει μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Μαΐου.

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η επισημοποίηση της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της αναθεώρησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έδωσε εντολή να προχωρήσει από τις υπηρεσίες η διαδικασία εξειδίκευσης και σύνταξης των σχετικών προσκλήσεων, μίας προς τον ΟΣΕ με αντικείμενο την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο (με πίστωση 15 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια) και μίας προς την ΔΕΔΑ με αντικείμενο την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου (με πίστωση 20 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια).

 

ΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ακόμα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 της αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, καθώς και του αντίστοιχου έργου στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης στο ΤΑΠ ΤοΚ.

 

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη Πέμπτη 1η Απριλίου, έχει προγραμματιστεί και νέα σύσκεψη, με μοναδικό  αντικείµενο τον σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages