ΕΤΟΙΜΗ η διαγωνιστική διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης για τον οδικό άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΤΟΙΜΗ η διαγωνιστική διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης για τον οδικό άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα

ΕΤΟΙΜΗ η διαγωνιστική διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης για τον οδικό άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα

Share This

 


Στο ίδιο πρόγραμμα και η μελέτη διασύνδεσης δήμων Καλαμάτας-Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο με κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Πάμισο, με προϋπολογισμό 600.000,00 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για την εκπόνηση της μελέτης για την  κατασκευής νέου οδικού άξονα στο τμήμα Αρφαρά–Λάμπαινα. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ποσό 960.000,00 € και στόχος αποτελεί η ωρίμανση του έργου για την υποβολή του στο ΕΣΠΑ 2021 -2027. Η μελέτη αφορά την κατασκευή νέου οδικού άξονα, ο οποίος θα ξεκινά από την έξοδο  Αρφαρών, του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Καλαμάτα και θα καταλήγει στην κοινότητα Λάμπαινας, μήκους περίπου 8 km. Η νέα χάραξη θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο την επισκεψιμότητα του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης καθώς και την τοπική συγκοινωνία, αλλά και τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής. Όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία του άξονα, αυτός θα είναι δίιχνος, με ολικό πλάτος διατομής 11 μέτρων, ενώ στην πορεία του συναντά δύο σημαντικά ποτάμια, Πάμισο και Μαυροζούμενα, για την διέλευση των οποίων θα κατασκευαστούν τα αναγκαία τεχνικά έργα (γέφυρες ανοίγματος 40 μέτρων περίπου).

Ενταγμένη είναι επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα και η μελέτη διασύνδεσης δήμων Καλαμάτας-Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο με κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Πάμισο, με προϋπολογισμό 600.000,00 ευρώ. Η γέφυρα θα ξεκινά από υπάρχουσα οδό του Δήμου Καλαμάτας και θα συναντά αντίστοιχη οδό του Δήμου Μεσσήνης, θα είναι  πλάτους περίπου 8 m, και θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο την σύνδεση των δύο Δήμων,  ενισχύοντας την τοπική συγκοινωνία και τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής. Τα τεύχη δημοπράτησης έχουν ετοιμαστεί και θα προχωρήσουν αφού προσαρμοστούν στις πρόσφατες τροποποιήσεις της νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages