Υπεβλήθη η πρόταση χρηματοδότησης για το ανατολικό κέντρο - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Υπεβλήθη η πρόταση χρηματοδότησης για το ανατολικό κέντρο

Υπεβλήθη η πρόταση χρηματοδότησης για το ανατολικό κέντρο

Share This

 


Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μετέβη στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, όπου επισκέφτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και υπέβαλε μία ακόμα πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Καλαμάτας στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα, υπεβλήθη πρόταση χρηματοδότησης Πράξης με τίτλο: «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης αστικού τοπίου Ανατολικής Πολεοδομικής Ενότητας Καλαμάτας – Μελέτες Ωρίμανσης και Κατασκευή» στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση» στα πλαίσια της Πρόσκλησης με Α.Π. 14576/24-07-2020 Πρόσκλησης ΑΤ06 της ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ.

Πρόκειται για μία πρόταση του Δήμου, προϋπολογισμού 16,9 εκατ. € , για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής γειτονιάς που προβλέπει παρεμβάσεις αναζωογόνησης στο χώρο των πρώην λυομένων «Βάγια» και στο χώρο του Παλιού Στρατοπέδου, καθώς και διαμόρφωση των οδών διασύνδεσης των περιοχών αυτών, με το Ιστορικό Κέντρο και την παραλία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, η μεγάλη αυτή παρέμβαση θα αλλάξει ριζικά την Ανατολική πόλη, περιλαμβάνει αναπλάσεις, δημιουργία νέων δράσεων, εμπλουτισμό με νέες χρήσεις για όλους, διαμόρφωση διακριτών εισόδων, δημιουργία αξόνων κυκλοφορίας, κατασκευή χώρων αναψυχής, κατασκευή πολιτιστικών και εμπορικών υποδομών, διασύνδεση των υπό κατασκευή κοινοχρήστων χώρων και υποδομών της περιοχής, δίκτυα πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμους, χώρους πρασίνου, μια παρέμβαση σε περισσότερα από 110 στρέμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages