Ο Δήμος Μεσσήνης με υλικά στη δράση «Save your hood» - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Ο Δήμος Μεσσήνης  με υλικά στη δράση «Save your hood»

Ο Δήμος Μεσσήνης με υλικά στη δράση «Save your hood»

Share This

 


H ανάπτυξη δράσεων που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος νωρίτερα σήμερα με το μέλος της ομάδας «Save your hood» Θεοδώρα  Τσώλη.  Η δράση «Save your hood» που στοχεύει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και στην ευαισθητοποίησή μας για την προστασία του περιβάλλοντος, ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες και στη Μεσσήνη.

Η εκπρόσωπος της ομάδας ενημέρωσε τον δήμαρχο Μεσσήνης ότι η εθελοντική αυτή δράση ξεκίνησε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας από μία ομάδα νέων και σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα βρήκε μιμητές και οργανώθηκαν αντίστοιχες δράσεις. Το όλο εγχείρημα στήθηκε και οργανώθηκε μέσω του Facebook. Εκεί κοινοποιείται το χρονοδιάγραμμα των δράσεων οι οποίες σημειώνουν μεγάλη απήχηση καθώς μέχρι τώρα έχουν ενεργοποιηθεί περισσότεροι από 12.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Αθανασόπουλος αντιμετώπισε θετικά την πρόταση να αναπτυχθούν δράσεις από την συγκεκριμένη ομάδα και στον Δήμο Μεσσήνης, λέγοντας ότι ο Δήμος θα συνεισφέρει στη δράση με τα απαιτούμενα υλικά για την πραγματοποίησή της. Πρόσθεσε ακόμα ότι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, η ανάπτυξη σχετικών δράσεων και η εθελοντική προσφορά αποτελούν ζητούμενα για μία υγιή κοινωνία που επιδιώκει να διατηρήσει τον πολιτισμό της καθημερινότητάς της.

Η κα Τσώλη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη διάθεση να βοηθήσει στην υλοποίηση δράσεων και στον Δήμο Μεσσήνης. Στη συνέχεια εξήγησε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ομάδα «Save your hood» στο  Facebook και να προτείνουν τα δικά τους αγαπημένα σημεία για την εκάστοτε εβδομάδα. Παράλληλα έδωσε και επιπλέον στοιχεία επικοινωνίας για όσους δεν συμμετέχουν στα κοινωνικά δίκτυα: Τσώλη Θεοδώρα: email teotsoli@gmail.com , κινητό : 6948736063.

Για την τρέχουσα εβδομάδα η Ομάδα καλεί τον κόσμο στην 1η δράση για την Μεσσήνη,  το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 13:00 στο πάρκο Μεσσήνης. Ως τόπος συνάντησης ορίζεται το ρολόι του πάρκου.
Στο μεταξύ όσες και όσοι επιθυμούν μπορούν να εγγράφονται ως μέλη στη Δημόσια Ομάδα «Save your hood» στο  Facebook και να προτείνουν προς ψήφιση τα δικά τους αγαπημένα σημεία για παρέμβαση. Οι διοργανωτές προτείνουν να γίνεται μέλη και να ψηφίσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages