Ψηφίστηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας για τα Δημοτικά Υπνωτήρια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ψηφίστηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας για τα Δημοτικά Υπνωτήρια

Ψηφίστηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας για τα Δημοτικά Υπνωτήρια

Share This

 


Ενα από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης κατά την 3η/2021 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που διεξήχθη την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 με τηλεδιάσκεψη ήταν ο Κανονισμός Λειτουργίας των Δημοτικών Υπνωτηρίων και τον οποίο το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα κατά την εισήγηση του θέματος.

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ»

Με αφορμή τη χθεσινή ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας για τα Δημοτικά Υπνωτήρια, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Από την πρώτη στιγμής ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ψηλά στις προτεραιότητές μας τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας. Ήταν κάτι που και προεκλογικά είχαμε υποσχεθεί και σήμερα υλοποιούμε με ταχύ ρυθμό λόγω και των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν, καθώς μετά από 10 χρόνια κοινοοικονομικής κρίσης, η πανδημία δημιουργεί νέα δεδομένα, με άγνωστες προς ώρας τις ακριβείς συνέπειες στο μέτωπο της οικονομίας.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ρίξει το βάρος και έχουμε ενισχύσει τις δομές της Διεύθυνσης Πρόνοιας. Το Δημοτικό Παντοπωλείο έχει οργανωθεί σε νέα βάση και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερες από 110 οικογένειες προσφέροντας βασικά είδη για την κάλυψη βασικών αναγκών συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη.

Ενεργοποιήσαμε και λειτουργεί μία ακόμα σύγχρονη δομή, αυτή των δημοτικών μαγειρείων, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας σήμερα να εξυπηρετεί μόνος του τις ανάγκες του δημοτικού συσσιτίου που ξεπερνούν τις 100 μερίδες ημερησίως, με τη δυνατότητα της δομής να μπορεί να καλύψει εφόσον χρειαστεί την παροχή φαγητού σε πολλούς περισσότερους συμπολίτες μας.

Παράλληλα στηρίζουμε τη λειτουργία όλων των υπόλοιπων δημοτικών κοινωνικών και προνοιακών δομών, όπως το Δημοτικό Φαρμακείο και Ιατρείο, τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, του Βοήθεια στο σπίτι, των ΚΔΑΠμεΑ, με προσαρμογή στις αυξημένες ανάγκες του σήμερα, με κατ’ οίκον εξυπηρέτηση κ.λπ.

Οφείλουμε ως Δήμος να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και αυτό πράττουμε. 

Σήμερα βρισκόμαστε σε θέση, μια πρωτοβουλία που τρέξαμε τις τελευταίες εβδομάδες, να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα να μπορεί να λειτουργήσει στην πόλη μας.

Πρόκειται για τα Δημοτικά Υπνωτήρια τα οποία εντάσσονται στην πολιτική της προσωρινής, μεταβατικής λειτουργίας. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα. Στόχος άλλωστε είναι η κινητοποίηση, η κοινωνική επανένταξη και η μετάβαση των ωφελούμενων στις ανεξάρτητες μορφές στέγασης.

Η δομή απευθύνεται σε άτομα που κοιμούνται σε ανοιχτούς ή δημόσιους χώρους, και οι οποίοι δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο προκειμένου να εξασφαλίσουν την άμεση και βραχυπρόθεσμη στέγασή τους.

Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε μία προεκλογική μας δέσμευση, ικανοποιώντας ένα αίτημα που είχε παλαιότερα κατατεθεί στη δημόσια συζήτηση. Υπενθυμίζω ότι τα Δημοτικά Υπνωτήρια έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τη προσωρινή νυχτερινή φιλοξενία έως και δεκαέξι (16) συμπολιτών μας σε δύο δημοτικά κτήρια 50 τ.μ. το καθένα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο Δυτικό Κέντρο και είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για τη φιλοξενία 8 ατόμων το καθένα.

Δεν μένουμε όμως εδώ. Επόμενα βήματα, το Κέντρο Ημέρας, τα Δημοτικά Πλυντήρια, έναν βρεφονηπιακό σταθμό που επιθυμούμε να ιδρύσουμε και να λειτουργεί και σε απογευματινή βάση, την υποστήριξη των ΚΔΑΠμεΑ και με την προμήθεια ειδικού οχήματος που έχουμε είδη δρομολογήσει , με παιδική χαρά για αυτιστικά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες και φυσικά ότι άλλο απαιτηθεί με βρεφονηπιακούς σταθμούς στ’ Αρφαρά, την Βέργα, το Νοσοκομείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages