Σε καλή κατάσταση τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε καλή κατάσταση τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας

Σε καλή κατάσταση τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας

Share This

 


Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με αντικείμενο την κατάσταση των σχολείων και την καταγραφή τυχόν προβλημάτων λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Μ. Νταμάτη, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλ. Γυφτέας και Π. Κλάδης, ο Πρόεδρος της «Φάρις» Π. Δρούγας και ο Προϊστάμενος Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Σπ. Λαγωνικάκος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, από τις Σχολικές Επιτροπές γίνεται προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων, ενώ προμήθεια έχει υπάρξει και για είδη ατομικής προστασίας και αντισηπτικά (έχει γίνει ήδη διανομή στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας και ακολουθούν οι μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Επίσης συνεχίζονται κανονικά οι απολυμάνσεις των σχολικών μονάδων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ειδικά στα Σχολεία όπου έχουν καταγραφεί θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα που να καθιστούν ανάγκη τη μη λειτουργία κάποιας σχολικής μονάδας.

Τέλος, όσον αφορά προβλήματα στα σχολικά κτήρια και αναγκαίες παρεμβάσεις φθορών ή ζημιών που έχουν καταγραφεί, τονίζεται ότι ο Δήμος κινείται με ίδιους πόρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη φετινή σχολική χρονιά δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του Δήμου τα χρήματα που κεντρικά η Πολιτεία κατανέμει. Παρόλα αυτά, ο Δήμος προχωράει με μια μεγάλη εργολαβία, προϋπολογισμού 800.000 €, τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, που αφορά στην επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Δήμος είναι έτοιμος προκειμένου μέσω της Περιφέρειας να προχωρήσει σε μία μεγάλη παρέμβαση στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, με προϋπολογισμό άνω των 3 εκατ. €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages