ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ η κατασκευή αθλητικού κέντρου στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ  η κατασκευή αθλητικού κέντρου στην Καλαμάτα

ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ η κατασκευή αθλητικού κέντρου στην Καλαμάτα

Share This


 
Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προτεραιότητες του Δήμου και το πλάνο διεκδικήσεων για έργα που έχει εντάξει στον προγραμματισμό του. Ο κ. Βασιλόπουλος, κατέθεσε υπόμνημα προς τον κ. Σκυλακάκη με συγκεκριμένες προτάσεις του Δήμου για χρηματοδότηση μεγάλων έργων, όπως την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στη Δυτική Καλαμάτα κ.ά. Εξετάστηκε δε η δυνατότητα, εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων του Δήμου, για δράσεις και έργα που είναι μελετητικά ώριμα μέσα από τους άξονες του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τα πρότζεκτ που ο Δήμος Καλαμάτας προωθεί, παρέχοντας ταυτόχρονα ενημέρωση για τους στόχους αλλά και το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί ως προς τις χρηματοδοτήσεις το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις μεγάλοι πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφορούν: Πρώτον την Πράσινη Μετάβαση, με 6,2 δισ. ευρώ (ποσοστό 38% του συνόλου των επιδοτήσεων) που περιλαμβάνει την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των ΑΠΕ, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, τη μεταρρύθμιση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, την ηλεκτροκίνηση (και στις δημόσιες μεταφορές), τη βιοποικιλότητα, το φυσικό περιβάλλον και την προστασία από φυσικές καταστροφές. Δεύτερον την Ψηφιακή Μετάβαση, με 2,1 δισ. ευρώ (13% του συνόλου). Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η προεγκατάσταση οπτικών ινών σε κτίρια, η υποδομή για τη μετάβαση στην τεχνολογία 5G, ο ψηφιακός μετασχηματισμός κράτους και επιχειρήσεων και τα φορολογικά κίνητρα. Τρίτον τους τομείς Απασχόλησης, Δεξιοτήτων, Κοινωνικής Συνοχής, με 4,1 δισ. ευρώ (25% του συνόλου). Στον άξονα αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπονται οι ενεργές και παθητικές πολιτικές για την αγορά εργασίας (με την επιδότηση της εργασίας περισσότερο από την ανεργία), ο εκσυγχρονισμός του εργατικού δικαίου (δεξιότητες, κίνητρα για ενεργή εργασία, όχι παγίδευση στην εξάρτηση από το πλαίσιο εργασίας κ.λπ.), ο εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο ατομικός φάκελος υγείας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών υγείας, η καταπολέμηση των διακρίσεων και ο εξορθολογισμός- ενίσχυση των κοινωνικών επιδομάτων. Τέταρτος πυλώνας είναι οι Ιδιωτικές Επενδύσεις και ο Μετασχηματισμός της Οικονομίας, με 4 δισ. ευρώ (24% του συνόλου των επιδοτήσεων). Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η πλήρης κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η καταπολέμηση του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος και της διαφθοράς, η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, η δημιουργία Γραφείου Πιστώσεων και Παρατηρητηρίου Πιστωτικής Επέκτασης (για να αποφευχθεί η αύξηση των κόκκινων δανείων), η προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και η σύνδεση της έρευνας των πανεπιστημίων με την παραγωγή.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας προετοιμάζεται μελετητικά σε όλα τα επίπεδα, διεκδικώντας πόρους και αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που η Πολιτεία ενεργοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages