Αγρότες: Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο “κόκκινο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αγρότες: Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο “κόκκινο

Αγρότες: Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο “κόκκινο

Share This

 Σε


παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μεσσήνης προέβησαν χθες  αγρότες πνιγμένοι από χρέη που τους έρχονται ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς των χωραφιών τους. Πρόκειται κατά το πλείστον για καλλιεργητικά δάνεια, που είχαν περιέλθει στο “κόκκινο” πριν από το κλείσιμο της ΑΤΕ και το πέρασμα της “καλής ΑΤΕ” στην Τράπεζα Πειραιώς το 2012. Για τα συγκεκριμένα δάνεια  η πλειοψηφία των αγροτών έχει πληρώσει μια και δυο φορές το κεφάλαιο που δανείστηκαν, αλλά το χρέος, λόγω των υψηλών επιτοκίων και των πανωτοκίων, αντί να μειωθεί, πολλαπλασιάστηκε όλα αυτά τα χρόνια. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Δεν θα παραδώσουμε τα χωράφια μας σε κανένα, η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα . Ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μεσσήνης καλεί όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν γύρω από τους αγροτικούς συλλόγους και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Κανείς δεν είναι μόνος του!!!

 Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα είμαστε η εύκολη λεία τους!!!

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:

1.       Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο “κόκκινο” συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ.

2.       Να αναπληρωθεί στο 100%, τώρα το χαμένο εισόδημα, προκειμένου να μείνει ένα εισόδημα για τις αγροτικές οικογένειες και να καλυφθεί το κόστος για την έναρξη της επόμενη παραγωγής. Με ευθύνη του κράτους να παρθούν μέτρα για τη διοχέτευση των προϊόντων με προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. Να απαγορευτούν οι εισαγωγές, ώστε να διοχετευτεί πρώτα η εγχώρια αγροτική παραγωγή.

3.       Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας επιτρέπουν να βγάζουμε το μεροκάματο για να συνεχίσουμε την καλλιεργητική φροντίδα και παραγωγή, και να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

4.       Παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

5.       Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα/εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης. Αφορολόγητο πετρέλαιο στην τιμή που αγοράζουν μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές. Μείωση της τιμής αγροτικού τιμολογίου ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικής – οικιακής παροχής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages