Ο σχεδιασμός του Δήμου Καλαμάτας, τα έργα και οι αποφάσεις ένταξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο σχεδιασμός του Δήμου Καλαμάτας, τα έργα και οι αποφάσεις ένταξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Ο σχεδιασμός του Δήμου Καλαμάτας, τα έργα και οι αποφάσεις ένταξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Share This

 


Ο σχεδιασμός του Δήμου Καλαμάτας, τα έργα και προτάσεις που έχουν ληφθεί αποφάσεις ένταξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» αλλά και αναμένουν σχετικές αποφάσεις στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και η προετοιμασία που εξελίσσεται μελετητικά προκειμένου να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και πρόγραμμα, ήταν τα θέματα για τα οποία ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό εσωτερικών Μάκη Βορίδη στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε και υπόμνημα προς τον Υπουργό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η δυνατότητα χρηματοδοτικής υποστήριξης του Υπουργείου, μέσω σχετικής πρόσκλησης για την ένταξη του έργου «Κεντρικός συλλεκτήρας ομβρίων Ζώνης Ι Καλαμάτας», προϋπολογισμού 4,5 εκατ. €, έργο που θα ξεκινά από την οδό Ευριπίδου με κατεύθυνση προς Νότο. Επίσης τέθηκε το θέμα μικρών αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε Κοινότητες του Δήμου, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 2 εκατ. €.

Επίσης, συζητήθηκε και η πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για την υλοποίηση κατασκευής παιδικής χαράς για αυτιστικά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, με τον Υπουργό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα για την εν λόγω πρόταση, όπου ο Δήμαρχος κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη, θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ο Υπουργός Μάκης Βορίδης παρείχε στο Δήμαρχο ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ενώ από το μενού της συνάντησης του Δημάρχου με τον Υπουργό δεν έλειψαν οι αναφορές για την ανάγκη ενίσχυσης των Ο.Τ.Α. με προσωπικό και ανάλογους πόρους των αρμοδιοτήτων των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages