ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ  ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ειδικευμένοι ιατροί του ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας  συμμετείχαν στην απεργία της 23-02 -21 που έχει εξαγγείλει η πανελλήνια συνομοσπονδία μας.

  Δηλώνουμε:

  1)Η επιβάρυνση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει οδηγήσει σε σοβαρά χωροταξικά προβλήματα με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία  των υπολοίπων κλινικών. Η οποιαδήποτε κτηριακή επέκταση οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των χωροταξικών προβλημάτων.

  2)Την ανησυχία μας για την δημόσια υγεία καθώς  στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας και  λόγο  της υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού  υστερεί σημαντικά  η πρόληψη και η  αντιμετώπιση των υπολοίπων  ασθενειών.

 3)Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επιβάλλεται να απεμπλακεί από τον εμβολιασμό των πολιτών. Οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες μονάδες, με προσωπικό που δεν έρχεται σε επαφή με κρούσματα covid κι όχι από εξαντλημένο ιατρονοσηλευτικό  προσωπικό που εξαναγκάζεται σε  υπερεργασία  σε νοσοκομεία όπως το δικό μας που καθημερινά καλείται να δίνει την μάχη και με την πανδημία.  Καλούμε την διοίκηση και την 6η ΥΠΕ   να πάψουν αυτή την παρωδία. Απαιτούμε να στελεχωθεί άμεσα η ΠΦΥ με το απαραίτητο προσωπικό και όλο τον εξοπλισμό προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού με τους όρους που του αρμόζει  .

 4)   Καταδικάζουμε κάθε πιθανή μορφή απλήρωτης εργασίας  στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης του Ε.Σ.Υ. Εκφράζουμε την ανησυχία μας διότι η διοίκηση πρόσφατα μας ενημέρωσε πως πρέπει να προβούμε σε μείωση των πρόσθετων εφημεριών λόγω μείωσης της εν λόγω χρηματοδότησης για το τρέχον έτος. Δεν έλαβε όμως υπόψην  πως  αυτό το διάστημα  καλούμαστε να δουλέψουμε περισσότερο και περισσότεροι με περισσότερες βάρδιες και εφημερίες , προκειμένου να διασφαλίσουμε  την   υγεία των πολιτών   στην μάχη με την πανδημία .

5)   Συμπαραστεκόμαστε και δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς ανά την Ελλάδα, που διώκονται από την κυβέρνηση. Δυστυχώς η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις εναντίον υγειονομικών, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό.

– Εισαγγελική δίωξη ενάντια της προέδρου της ΕΝΙΘ

-Πειθαρχικές διώξεις εναντίον συνδικαλιστών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

-Εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευμένη απόλυση του προέδρου του σωματείου Άγιος Σάββας

-Πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της παθολογικής του ΓΝΡεθύμνου

-Μήνυση του διοικητή του ΓΝΠύργου έναντι δύο παθολόγων του νοσοκομείου

–   Κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ -Κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

  6) Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες του νομού μας  πως ήμασταν και  θα  είμαστε στις επάλξεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Καλούμε τους πολίτες να έρθουν μαζί μας  στον αγώνα για την θωράκιση της δημόσιας υγείας .

       Απαιτούμε: 

1)Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό .

2)Την άμεση διεκπεραίωση  των προσλήψεων που εκκρεμούν.

3)Την ολοκλήρωση με κατεπείγουσες  διαδικασίες των θέσεων που προκηρύχτηκαν στις 11-02-21 .

  4)Την  άμεση ενίσχυση της ΜΕΘ του νοσοκομείου Καλαμάτας με  επιπλέον   εντατικολόγους  δεδομένου της ανάγκης να στελεχωθεί και η Μ.Ε.Θ. covid με εντατικολόγους.

 5) Την άμεση ενίσχυση με ακτινολόγους του νοσοκομείου Καλαμάτας καθώς ο υπάρχων αριθμός τους οδηγεί ήδη σε επισφαλή  εφημέρευση και από τον Μάρτιο δεν θα καλύπτονται οι εφημερίες τους .

 6 ) Την άμεση ενίσχυση της κλινικής covid  με επιπλέον  ιατρούς .

  7)Την άμεση ενίσχυση με παθολόγους καθώς από τον Μάρτιο δεν θα καλύπτονται όλες οι μέρες με ειδικευμένο παθολόγο .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages