ΘΕΜΑ με καθεστώς και την χρήση γης στα παράλια της Μικρής Μαντίνειας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΘΕΜΑ με καθεστώς και την χρήση γης στα παράλια της Μικρής Μαντίνειας

ΘΕΜΑ με καθεστώς και την χρήση γης στα παράλια της Μικρής Μαντίνειας

Share This

 


“Υπάρχουν ζητήματα καταπατήσεων με τον αιγιαλό στη περιοχή της Τ.Κ. Μ. Μαντίνειας.Έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών προς τη θάλασσα;” είναι μερικά απο τα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς και την χρήση γης στα παράλια της Μικρής Μαντίνειας και για τα οποία ζητά διευκρινίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με έγγραφό του προς την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας.

Στο έγγραφό του, το οποίο ο περιφερειάρχης κοινοποιεί επίσης προς την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, σημειώνει ειδικότερα:

“Σε συνέχεια των σημερινών σχετικών δημοσιευμάτων που αφορούν εξώδικο ιδιοκτητών από τη Μ. Μαντίνεια για τη διάβρωση των ακτών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:

  1. Αν υπάρχουν ζητήματα καταπατήσεων με τον αιγιαλό στη συγκεκριμένη περιοχή της Τ.Κ. Μ. Μαντίνειας.
  2. Αν έχουν εκδοθεί νομίμως οικοδομικές άδειες στις ιδιοκτησίες στην υπό εξέταση περιοχή. Αν όχι, να μας γνωρίσετε αν έχουν νομιμοποιηθεί ή έχει κινηθεί διαδικασία νομιμοποίησης κατασκευών.
  3. Αν έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών προς τη θάλασσα, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 1337/83 δεδομένου των εμπειριών μας από το Μάτι Αττικής.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Μεσσηνίας στην οποία κοινοποιείται το παρόν, να προχωρήσει άμεσα σε αυτοψία του χώρου και να μας ενημερώσει υποβάλλοντας σχετικό φάκελο”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages