Το Εργατικό κέντρο Καλαμάτας για τον αποκλεισμό των μαθητών των Εσπερινών από τα Πανεπιστήμια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το Εργατικό κέντρο Καλαμάτας για τον αποκλεισμό των μαθητών των Εσπερινών από τα Πανεπιστήμια

Το Εργατικό κέντρο Καλαμάτας για τον αποκλεισμό των μαθητών των Εσπερινών από τα Πανεπιστήμια

Share This

 


Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό κέντρο Καλαμάτας αναφέρει:

“Μέχρι σήμερα οι μαθητές των εσπερινών λυκείων με την ολοκλήρωση τριών σχολικών ετών στο Εσπερινό Λύκειο,  μπορούσαν να διεκδικήσουν με ποσόστωση 1% την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση. Η κοινωνικά δίκαιη αυτή πρόβλεψη ανατρέπεται σήμερα με το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».  Σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 2 του Σ/Ν, η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην ΤριτοβάθμιαΕκπαίδευση είναι κοινή για τους μαθητές των Εσπερινών λυκείων και αυτούς των ημερησίων λυκείων.

Όπως είναι αντιληπτό για τον οποιονδήποτε οι μαθητές που εργάζονται, που παρακολουθούν μαθήματα σε δύσκολες συνθήκες τις βραδινές ώρες, που δεν έχουν χρόνο μελέτης ή προετοιμασίας σε φροντιστήρια, είναι αδύνατον να μπορέσουν να ανταγωνισθούν τους μαθητές των ημερήσιων σχολείων.

Οι μαθητές αυτοί είναι μέλη ως επί το πλείστον φτωχών οικογενειών που έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν  την πρωινή εκπαίδευση για να εργασθούν, συχνά σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης.Είναι νέοι άνθρωποι που συχνά θεωρούνται από τον περίγυρο, ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, είναι ενήλικες που μέσα από το νυχτερινό σχολείο αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Με αυτή την διάταξη βλέπουν τα όνειρά τους για ένα διαφορετικό μέλλον να γκρεμίζονται .

Η διάταξη αυτή είναι άδικη, δεν είναι δυνατόν η θέση των παιδιών αυτών να είναι στο περιθώριο, στη μιζέρια, στη φτώχεια και στα επιδόματα.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ζητά την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, γιατί τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες.

Το μέλλον της νέας γενιάς είναι το μέλλον της χώρος  μας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages