ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ 5G στην Πελοπόννησο- Ετοιμάζει μάχη ο Νίκας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ 5G στην Πελοπόννησο- Ετοιμάζει μάχη ο Νίκας

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ 5G στην Πελοπόννησο- Ετοιμάζει μάχη ο Νίκας

Share This

 


Έντονη ανησυχία και συνάμα πολλά ερωτήματα προκαλεί η εξέλιξη με την απουσία της Πελοποννήσου από τους όλους σχεδιασμούς που υπάρχουν για την άμεση ανάπτυξη των δικτυών 5G. Κι αυτό σε αντίθεση μάλιστα με όσα συμβαίνουν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τον προβληματισμό του για αυτή την εξέλιξη και την πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εκφράζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιο Στύλιο.

Ο κ. Νίκας επισημαίνει πως από τους βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς που ήδη έχουν γίνει γνωστοί από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν θα υπάρξει εκ μέρους τους η παραμικρή πρόβλεψη για εγκατάσταση σταθμών και ανάπτυξη δικτύου 5G.

To θέμα φυσικά έχει πολλές κρίσιμες προεκτάσεις, αφού διακινδυνεύει σοβαρά το αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μια και… υπονομεύονται – όπως αναφέρει και ο Περιφερειάρχης – με αυτό τον τρόπο οι προσπάθειες που γίνονται για την προσέλκυση επιχειρηματιών να επενδύσουν. 

Κι όλα αυτά σε μια περιοχή που δέχεται το… πλήγμα με την απολιγνιτοποίηση και υπάρχει ο σχεδιασμός για τη λεγόμενη… δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση. Είναι πασιφανές πως το 5G είναι ένα δίκτυο που θα πρέπει να αποτελέσει βασική υποδομή, την οποία και αναζητά ο κάθε υποψήφιος επενδυτής.

Με τον τρόπο αυτό η… επιλογή από όποιον κι εάν γίνεται φέρνει σε μειονεκτική θέση την Πελοπόννησο, αλλά και τους αναπτυξιακές στοχεύσεις  που υπάρχουν, με τον Παναγιώτη Νίκα στην επιστολή του να ζητά την αναθεώρηση αυτής της κατάστασης και την ένταξη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον όλο σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages