Επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα το λάβουν οι επιστήμονες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα το λάβουν οι επιστήμονες

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα το λάβουν οι επιστήμονες

Share This

 Η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ που θα λάβουν οι επιστήμονες βρίσκεται σε λειτουργία από την περασμένη Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η πλατφόρμα για το επίδομα 400 ευρώ θα μείνει ανοιχτή μέχρι την προσεχή Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου. Αναλυτικές διευκρινίσεις για το επίδομα έδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης. Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Πρωτοψάλτης υπενθύμισε αρχικά ότι το επίδομα των 400 ευρώ αφορά μηχανικούς, αρχιτέκτονες, δικαστικούς επιμελητές, δικηγόρους, λογιστές, οικονομολόγους, ιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους και γεωτεχνικούς.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ εξήγησε ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης για το επίδομα των 400 ευρώ δεν γίνεται μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, αλλά μέσω του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» και συγκεκριμένα τη διεύθυνση supportemployees.services.gov.gr.

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί, οι βασικές προϋποθέσεις
Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης υπογράμμισε ότι το επίδομα των 400 ευρώ θα δοθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων που θα παρέχουν οι ενδιαφερόμενοι με τις υπεύθυνες δηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια για το επίδομα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε ότι «για όσους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες έκαναν έναρξη επαγγέλματος έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να πληρούν δυο προϋποθέσεις. Το πρώτο είναι να έχουν μείωση τζίρου εσόδων της τάξης του 20% για το 2020, για το διάστημα Απρίλιος-Δεκέμβριος. Επιπλέον, το οικογενειακό τους εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τους νέους επαγγελματίες που έκαναν έναρξη μετά τον Ιανουάριο του 2017, ισχύει μόνο το εισοδηματικό κριτήριο των 30.000 ευρώ. «Για τους ασκούμενους δικηγόρους που έχουν ασφαλιστεί μετά 1/1/2017 δεν ισχύει ούτε το εισοδηματικό κριτήριο»
Πηγή: iefimerida


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages