Ενημέρωση Αθανασόπουλου για την εξέλιξη της μελέτης στην περιοχή ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ενημέρωση Αθανασόπουλου για την εξέλιξη της μελέτης στην περιοχή ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης

Ενημέρωση Αθανασόπουλου για την εξέλιξη της μελέτης στην περιοχή ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης

Share This

 


Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της μελέτης που εξετάζει τις χρήσεις γης στην περιοχή ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης, έγινε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, από τον ανάδοχο μελετητή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καλοφωλιάς και Τάσος Παπαγεωργίου, η αντιπρόεδρος του περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Πελοποννήσου Νατάσσα Κυριακοπούλου, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Τάσος Αδαμόπουλος, η προϊσταμένη του Τμήματος Δόμησης και Πολεοδομικών Εργασιών Έφη Μουργή και ιδιώτες μηχανικοί που έχουν έδρα τη Μεσσήνη.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στο γεγονός ότι η αποσαφήνιση των χρήσεων γης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μία περιοχή σαν αυτή του Δήμου μας, καθώς τα χωροταξικά σχέδια αποτελούν εργαλεία ανάπτυξης και οι επικείμενες επενδύσεις θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου. Η ανάθεση της μελέτης έγινε ύστερα από την εξασφάλιση της χρηματοδότησής της από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών με ενέργειες του Δημάρχου. Σημειώνεται ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο, οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν την έκδοση αδειών δόμησης στο σύνολο της περιοχής. Για τον λόγο αυτό καθίσταται απαραίτητος ο επανακαθορισμός και η σαφής θεσμοθέτηση χρήσεων με τους όρους που ισχύουν στην εκτός σχεδίου δόμηση.

Ο μελετητής αναφέρθηκε αναλυτικά στη συγκεκριμένη περιοχή, έκτασης 6.415 στρεμμάτων και διευκρίνισε ότι η μελέτη που έχει αναλάβει το γραφείο του είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Ο ορισμός της ΛΠ3 έχει ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να αποσαφηνιστούν οι χρήσεις γης με βάση τα χαρακτηριστικά της περιοχής, να συνεκτιμηθούν οι προβλέψεις του νομοθέτη και οι επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.

Η κα Κυριακοπούλου συνεχάρη τον Δήμαρχο για την προώθηση της σχετικής μελέτης με την οποία θα αποσαφηνιστούν οι χρήσεις γης ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους. Ο κ. Αδαμόπουλος εκτίμησε ότι θα λήξει οριστικά αυτή η αβεβαιότητα και θα δοθεί δυνατότητα έκδοσης πολεοδομικών αδειών και περαιτέρω επενδύσεων.

«Η ασάφεια των χρήσεων γης στη συγκεκριμένη περιοχή μας έχει απασχολήσει εδώ και πολύ καιρό. Οι ιδιοκτήτες δε μπορούσαν να εκδώσουν πολεοδομικές άδειες, αφού στο εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Μεσσήνης, δεν ορίζονται επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή ΛΠ3. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια με τη μελέτη αυτή και θα προκύψουν αλλαγές προς όφελος του τόπου. Σήμερα είχαμε μία πλήρη ενημέρωση από τον μελετητή. Είμαι ικανοποιημένος διότι η ολοκλήρωση της μελέτης, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών και ιδιωτικών επενδύσεων που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα του Δήμου μας. Ένα διαχρονικό αίτημα πολιτών οδεύει προς οριστική επίλυση», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages