Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα POWERPOOR για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας ο Δήμος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα POWERPOOR για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας  ο Δήμος Καλαμάτας

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα POWERPOOR για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας ο Δήμος Καλαμάτας

Share This

 


Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα POWERPOOR για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας.

Βασικός στόχος του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από το HORIZON 2020, είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων υποστήριξης των ενεργειακά φτωχών πολιτών και η ενθάρρυνση της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης (π.χ. ίδρυση και συμμετοχή σε ενεργειακές κοινότητες, ανάπτυξη συνεργασιών, συλλογική χρηματοδότηση, κ.ά.).

Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας θα συμμετέχει στο πρόγραμμα μέσω της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Ως ενεργειακά φτωχοί πολίτες θεωρούνται όσοι δεν μπορούν να ζουν σε συνθήκες θερμικής άνεσης, δηλαδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να θερμάνουν επαρκώς τις κατοικίες τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή/και να διατηρήσουν μια ανεκτή θερμοκρασία το καλοκαίρι, ενδέχεται να ζουν σε κατοικίες χαμηλής ποιότητας (π.χ. κατοικίες με προβλήματα υγρασίας, μούχλας ή/και διαρροών) και συνήθως καθυστερούν ή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο του POWERPOOR θα αναπτυχθεί μια καινοτόμα πλατφόρμα που θα είναι προσβάσιμη από τους πολίτες και θα διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών, καθώς επίσης και την εφαρμογή παρεμβάσεων ενεργειακής απόδοσης μικρής εμβέλειας και την εγκατάσταση πηγών ανανεώσιμης ενέργειας, ενισχύοντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Παράλληλα, θα ενημερώνει τους πολίτες για τις δυνατότητες συμμετοχής σε υφιστάμενες Ενεργειακές Κοινότητες, θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη δυνατότητα ίδρυσης νέων Ενεργειακών Κοινοτήτων και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε συλλογικά προγράμματα χρηματοδότησης μέσω ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages