Mε τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα συναντήθηκε ο Θ. Βασιλόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Mε τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα συναντήθηκε ο Θ. Βασιλόπουλος

Mε τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα συναντήθηκε ο Θ. Βασιλόπουλος

Share This

 


Με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κατά τη συζήτηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προτάσεις έργων, μελετών και δράσεων που ο Δήμος είτε έχει καταθέσει, είτε προετοιμάζεται να καταθέσει προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ συζήτηση υπήρξε και για το γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το εν λόγω αναπτυξιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους Δήμους.

Από την πλευρά του, ο κ. Πέτσας εξέφρασε την άποψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για δίκαιη κατανομή των πόρων προς όλους τους Δήμους της χώρας, επιπλέον των εμβληματικών έργων που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν έγκριση και να μπουν σε διαδικασία υλοποίησης.

Σημαντική -μεταξύ άλλων- ήταν η αναφορά ότι έργα και προτάσεις Δήμων που έχουν την απαιτούμενη μελετητική ωριμότητα, ακόμα κι αν δεν μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», θα μπορέσουν κατά προτεραιότητα να διεκδικήσουν την χρηματοδότηση και υλοποίησή τους μέσω του ΕΣΠΑ ή του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό οι αυτοδιοικητικοί να έχουν καλή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις απ’ όλα τα ενεργά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, με την κατεύθυνση σε επίπεδο δημοτικών Υπηρεσιών να παραμένει η ολοκλήρωση μελετών και η συγκρότηση και υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού που η Δημοτική Αρχή έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages