Κριτική Τατούλη σε Νίκα για το «Τζάνε-Καλαμάκι» και για το αντιδιαβρωτικό έργο στην Αίπεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κριτική Τατούλη σε Νίκα για το «Τζάνε-Καλαμάκι» και για το αντιδιαβρωτικό έργο  στην Αίπεια

Κριτική Τατούλη σε Νίκα για το «Τζάνε-Καλαμάκι» και για το αντιδιαβρωτικό έργο στην Αίπεια

Share This

 


Π. Τατούλης: «Ήρθε ο αρκουδιάρης, στο χωριό…».

Κριτική στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ασκεί ο Πέτρος Τατούλης με αφορμή την επίσκεψη του κ. Νικά σε δυο σημαντικά έργα της Μεσσηνίας, το «Τζάνε-Καλαμάκι» και τις Αντιδιαβρωτικές εργασίες Αίπειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης σε ανακοίνωσή του για το έργο «Τζάνε-Καλαμάκι» αναφέρει ότι: «ενώ ο κ.Νίκας μας έλεγε ότι το έργο θα παραδοθεί το 1ο εξάμηνο του 2020, τουλάχιστον το 1ο και το 3ο τμήμα του, μετά μας είπε το 2ο εξάμηνο του 2020 και τώρα μας ανακοινώνει το 2021 ή το 2022!!

Σε ό,τι αφορά το μεσαίο τμήμα του έργου, μας ενημέρωσε ότι υπάρχει δίλημμα, ποια θα είναι η επιλογή της κατασκευής του, διότι δεν είχε ακόμα αποφασιστεί από την Αρχαιολογία!!

Μπράβο κ.Περιφερειάρχα, επί των ημερών σας το έργο συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς…»

Για το Αντιδιαβρωτικές εργασίες Αίπειας ο κ. Τατούλης επισημαίνει ότι:

«Καμία ανακοίνωση από τον κ.Νίκα, με δεδομένο για το συγκεκριμένο έργο, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα, αφού είναι ένα έργο, όπου από την εποχή που ήταν Αντινομάρχης «κορόιδευε» τους κατοίκους του Αγ. Ανδρέα και της Αίπειας, λέγοντας ότι γίνονται μελέτες, μελέτες, μελέτες…

Χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους τεχνικούς συμβούλους της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα των μελετών και φυσικά πολλά χρήματα που διέθεσε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή από Ιδίους Πόρους για την οργάνωση και την εφαρμογή σχεδίου αντιδιαβρωτικής προστασίας παραλίας Δ.Ε. Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης.»

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

Το μεγάλα έργα μας στη Μεσσηνία, αποτελούν σίγουρα «βαρίδια» για τον κ.Νίκα, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τα επισκέπτεται και φυσικά να τα συνεχίσει. Στο πλαίσιο όμως του λαϊκισμού και του ψεύδους ενώ προσπαθεί να πείσει τους πολίτες, ότι εάν δεν ερχόταν αυτός ως «Μεσσίας» τα έργα δεν θα ολοκληρώνονταν ποτέ, πέφτει συνεχώς σε μεγάλες γκάφες.

Έτσι λοιπόν χθες, ο περιοδεύων θίασος του κ.Νίκα, με guest star τον …αγαπημένο του βουλευτή κ.Περικλή Μαντά, επισκέφτηκε δύο από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της Μεσσηνίας που ταυτίζονται απόλυτα με την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, η οποία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση όλων των διοικητικών και τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, έτσι ώστε να παραδοθούν ώριμα στον κ.Νίκα προς συνέχιση, ο οποίος φυσικά έχει την ευθύνη να τα ολοκληρώσει γρήγορα.

Ο κ.Νίκας και η μεγάλη συνοδεία του (απαγορευτική λόγω κορονοϊού), επισκέφτηκε το έργο «Τζάνε-Καλαμάκι», καθώς και τα αντιδιαβρωτικά έργα στην Αίπεια του Δήμου Μεσσήνης.

Ας δούμε τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης:

  • «Τζάνε-Καλαμάκι»

Και ενώ ο κ.Νίκας μας έλεγε ότι το έργο θα παραδοθεί το 1ο εξάμηνο του 2020, τουλάχιστον το 1ο και το 3ο τμήμα του, μετά μας είπε το 2ο εξάμηνο του 2020 και τώρα μας ανακοινώνει το 2021 ή το 2022!!

Σε ό,τι αφορά το μεσαίο τμήμα του έργου, μας ενημέρωσε ότι υπάρχει δίλημμα, ποια θα είναι η επιλογή της κατασκευής του, διότι δεν είχε ακόμα αποφασιστεί από την Αρχαιολογία!!

Μπράβο κ.Περιφερειάρχα, επί των ημερών σας το έργο συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς…

Φυσικά δεν μας εξηγήσατε ποτέ γιατί δώσατε πανωπροίκι στον εργολάβο 300.000€, αφού πρώτα φροντίσατε να διαλύσετε την εργολαβία. Σε ό,τι αφορά το μεγάλο ψέμα που λέτε, ότι το έργο ξεκίνησε με 12.000.000€ και έφτασε τα 23 εκατομμύρια ευρώ,  η αλήθεια είναι ότι εάν η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη δεν εξασφάλιζε 7.000.000€, έτσι ώστε η ολοκλήρωση του έργου να γίνει σύμφωνα με τις υποδείξεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), για την ανάδειξη της Ακρόπολης του Πεταλιδίου η οποία ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών, το έργο δεν θα ολοκληρωνόταν ΠΟΤΕ.

  • Αντιδιαβρωτικές εργασίες Αίπειας

Καμία ανακοίνωση από τον κ.Νίκα, με δεδομένο για το συγκεκριμένο έργο, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα, αφού είναι ένα έργο ,όπου από την εποχή που ήταν Αντινομάρχης «κορόιδευε» τους κατοίκους του Αγ. Ανδρέα και της Αίπειας, λέγοντας ότι γίνονται μελέτες, μελέτες, μελέτες…

Χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους τεχνικούς συμβούλους της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα των μελετών και φυσικά πολλά χρήματα που διέθεσε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή από Ιδίους Πόρους για την οργάνωση και την εφαρμογή σχεδίου αντιδιαβρωτικής προστασίας παραλίας Δ.Ε. Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης.

Αντιλαμβανόμαστε γιατί αυτά τα έργα τα χαρακτηρίζετε ως «καυτές πατάτες», με δεδομένο ότι δεν αντέχετε να τα κρατήσετε στα …χέρια σας, επειδή δεν τα γνωρίζετε και δεν είναι δικά σας και φυσικά σας προκαλούν «εγκαύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages