Την βελτίωση της συγκοινωνίας της Κάτω με την Άνω Βέργα ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Την βελτίωση της συγκοινωνίας της Κάτω με την Άνω Βέργα ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας

Την βελτίωση της συγκοινωνίας της Κάτω με την Άνω Βέργα ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας

Share This

 


Έργο που θα αποφέρει σημαντική βελτίωση της συγκοινωνίας της Κάτω με την Άνω Βέργα ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται βεβαίως για το έργο «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας (άνω τμήμα)», με προϋπολογισμό μελέτης 800.000€, το οποίο έχει λάβει έκπτωση 48,39%.

Για τις εργασίες και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί ως προς την υλοποίηση της εν λόγω σημαντικής παρέμβασης, ενημερώθηκε σήμερα, 21 Ιανουαρίου , κατά την επίσκεψή του στο σημείο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Η ενημέρωση έγινε από τον ανάδοχο του έργου Ευστάθιο Τσικάκη και τον επιβλέποντα της Δ.Τ.Υ. μηχανικό Βασίλη Χρονόπουλο, παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, και του προέδρου της Κοινότητας Βέργας, Γιώργου Κουρεντζή.

Οι θετικές επιπτώσεις από την ολοκλήρωση του έργου είναι οι κάτωθι:

– Η ασφαλής σύνδεση της Επαρχιακής Οδού Καλαμάτας-Αρεόπολης με την Άνω Βέργα και η σύγχρονη με ασφάλεια μείωση της απόστασης προς τον τόπο της αγροκτηνοτροφικής απασχόλησης των κατοίκων.

– Η εξασφάλιση της αντιπυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής και η προστασία γενικότερα του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος.

– Η υποστήριξη και προστασία της πολυδιάστατης κτηνοτροφικής, αγροτικής και δασοπονικής δραστηριότητας.

– Η έγκαιρη επισήμανση των πυρκαγιών και η δημιουργία των προϋποθέσεων ταχείας και αποτελεσματικής επέμβασης.

– Η βελτίωση της πρόσβασης σε υφιστάμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις της Άνω Βέργας.

– Η ανάπτυξη των υποδομών για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής της Άνω Βέργας.

– Η εξυπηρέτηση ορισμένων μορφών αγροτουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages