ΕΡΓΟ από το Δήμο Μεσσήνης και τη ΔΕΥΑΜ για τη βελτίωση υποδομών ύδρευσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΡΓΟ από το Δήμο Μεσσήνης και τη ΔΕΥΑΜ για τη βελτίωση υποδομών ύδρευσης

ΕΡΓΟ από το Δήμο Μεσσήνης και τη ΔΕΥΑΜ για τη βελτίωση υποδομών ύδρευσης

Share This


 Ο Δήμος Μεσσήνης και η ΔΕΥΑΜ θα υποβάλλουν την πρόταση με τίτλο «Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης Δήμου Μεσσήνης» για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ύδρευσης που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης υδροδότησης στην πόλη της Μεσσήνης αλλά και στην παραλιακή ζώνη με αντικατάσταση εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Η πρόταση αφορά στο έργο αντικατάστασης τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ψηλής ζώνης της Κοινότητας Μεσσήνης και τη βελτίωση-αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου του πρώην συνδέσμου ύδρευσης «Ανασυγκρότηση» από πηγές Μπάρκα έως Βελίκα μήκους 14 χλμ. περίπου και έχει προϋπολογισμό 6.268.000 ευρώ.

Παράλληλα υπογράφεται σε λίγες μέρες η σύμβαση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λογγά και Ανδριανής Δ.Ε. Αίπειας»,

προϋπολογισμού μελέτης 1.196.774,19 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπει την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Λογγά και της Τοπικής Κοινότητας Ανδριανής στη Δ.Ε. Αίπειας Δήμου Μεσσήνης. Μία παρέμβαση που θα απαλλάξει τις δύο Κοινότητες από το δίκτυο αμιάντου.

«Η πρόσβαση σε δίκτυα καθαρού και πόσιμου νερού και οι αντίστοιχες υποδομές που εξασφαλίζουν σε όλους το δημόσιο αυτό αγαθό, αποτελεί αναγκαιότητα για κάθε κοινωνία. Η διαχείριση, συντήρηση και ανάπτυξη των δικτύων ύδρευσης του Δήμου μας, αποτελεί για μας σταθερό σημείο στόχευσης και κριτήριο για τη βελτίωση της ποιότητάς του. Σημαντική συμβολή σε αυτό έχει και η ΔΕΥΑΜ με τις υπηρεσίες της», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages