Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Καλαμάτα

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Καλαμάτα

Share This


Με την καθιερωμένη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό των παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην πόλη της Καλαμάτας, τηρουμένων όλων των μέτρων υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Μπινίσκο και τους Διακόνους Θεόφιλο Κυριάκο και Αναστάσιο Μαντζαφλάρη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Μνημόσυνο υπέρ των Διδάχων του Γένους, στα πλαίσια των εορτασμών της επετείου των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας η Εκπαιδευτικός κ. Ιωάννα Σοφιανοπούλου, Θεολόγος – Φιλόλογος Msc Θεολογίας, Υπ. Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας, με θέμα : «Η συμβολή της Εκκλησίας στην παιδεία του υπόδουλου Ελληνισμού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (Κρυφό Σχολειό -Διδάχοι του Γένους)».

Όλη η Θεία Λειτουργία και η ομιλία μεταδόθηκαν ζωντανά από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube, με τίτλο: Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Εορτασμός 200 Ετών

και στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UC1EBZ9K3rzuOnfrC_ysg0WA/featured

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages