Εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. εντάχθηκε η μελετη για τη σημειακή τροποποίηση του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. εντάχθηκε η μελετη για τη σημειακή τροποποίηση του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης

Εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. εντάχθηκε η μελετη για τη σημειακή τροποποίηση του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης

Share This

 


Ο Δήμος Μεσσήνης, επιδιώκει να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης χρήσεων γης στην περιοχή ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης με την ανάθεση μελέτης -σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος- για τη σημειακή τροποποίηση του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. Μεσσήνης.

Η μελέτη κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών.Στο εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Μεσσήνης, δεν ορίζονται καθόλου επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή ΛΠ3, κάτι που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα καθώς το σημερινό πολεοδομικό – χωροταξικό καθεστώς απομειώνει την αξία της γης στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ενώ η περιοχή ΛΠ3 δεν χαρακτηρίζεται στο σύνολό της ως γη υψηλής παραγωγικότητας, να αντιμετωπίζεται συνολικά ως τέτοια. Συνεπώς, με βάση τους προαναφερόμενους περιορισμούς στις χρήσεις γης η αρμόδια υπηρεσία Δόμησης δεν μπορεί να εκδώσει άδειες δόμησης στο σύνολο της περιοχής. Όπως έχει επισημανθεί και στο σχετικό απόσπασμα πρακτικού του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. της Π.Ε. Μεσσηνίας με αρ. 1/2018, κρίνεται απαραίτητος ο επανακαθορισμός και η σαφής θεσμοθέτηση χρήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να είναι επιτρεπτή η δόμηση με τους όρους που ισχύουν στην εκτός σχεδίου δόμηση.

«Η εκπόνηση της μελέτης έχει προχωρήσει αρκετά και πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης, σχετικά με τον επανακαθορισμό των χρήσεων γης της περιοχής ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Δεδομένου ότι η ζώνη ΛΠ3 εκτείνεται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, με την εναρμόνιση του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης η ευρύτερη περιοχή θα αποτελέσει πόλο έλξης για παραθεριστικές κατοικίες και τουριστικές επενδύσεις», παρατήρησε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, εκτιμώντας ότι η υλοποίηση της μελέτης θα θέσει τον Δήμο σε νέα τροχιά ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages