Μπούζα: “ουδείς ασχολήθηκε με τη Νέδα εδώ και 1,5 χρόνο” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μπούζα: “ουδείς ασχολήθηκε με τη Νέδα εδώ και 1,5 χρόνο”

Μπούζα: “ουδείς ασχολήθηκε με τη Νέδα εδώ και 1,5 χρόνο”

Share This


 Να περάσουμε από τη λογική των infokiosk, των WC κλπ, σε πιο στοχευμένες δράσεις της πραγματικής ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος”, επισημαίνει μεταξύ άλλων στην απαντητική της επιστολή προς την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας, Γεωργίας Χριστοδούλου, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, με αφορμή την αγωνιώδη επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας για την προσβασιμότητα στη Νέδα και τα ατυχήματα που προκλήθηκαν το καλοκαίρι σε επισκέπτες του φαραγγιού. Η Αντωνία Μπούζα επισημαίνει, ότι τα έργα στο οδικό δίκτυο τελείωσαν στο τέλος του 2019 και από τότε ουδείς από τη νέα περιφερειακή αρχή ασχολήθηκε με τη συνέχιση και ολοκλήρωσή τους. Αναλυτικά η επιστολή-απάντησή της:

ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Υπόψη κ.Προέδρου

κυρία Πρόεδρε,

Θα ήθελα να συγχαρώ τόσο εσάς , όσο και το συμβούλιό σας για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθώ καλή θητεία, ελπίζοντας να συμβάλλετε με τις ιδέες και το δυναμισμό σας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Τριφυλίας, η οποία από τις υστερήσεις και την απραξία της νέας Περιφερειακής Αρχής, αντιμετωπίζει προβλήματα και δυστυχώς περιθωριοποιείται.

Έλαβα την επιστολή αγωνίας σας για την Νέδα, στην οποία περιγράφετε τις δυνατότητες αυτού του μνημείου της φύσης και τη συμβολή του στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Επιζητείτε και ορθώς την περαιτέρω αξιοποίηση και προσβασιμότητα στο φαράγγι της Νέδας, που είναι μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο πληθώρα επισκεπτών.

Το δύσβατο της περιοχής που επιδεινώνεται από βροχοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα, επιβάλλει τη μέριμνα και φροντίδα της προσβασιμότητας.

Θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και τα μέλη σας, πως η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή και να ενισχύσει την επισκεψιμότητα, υλοποίησε το 2019 μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, έργο στο δρόμο Πλατάνια –Νέδα, ύστερα από Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Τριφυλίας.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και περιελάμβανε χωματουργικά-τεχνικά έργα-οδοστρωσία-ασφαλτικά-σήμανση και ασφάλεια και ολοκληρώθηκε την 31-12-2019.
Έγινε παρέμβαση από τον Πύργο Αρνόκουρου σε μήκος 2 χιλιομέτρων και απέμενε 1 χιλιόμετρο ακόμη παρέμβασης, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη συνέχεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παρέμβαση, μέχρι το χώρο που κάνουν αναστροφή τα λεωφορεία και τα ΙΧΕ αυτοκίνητα.
Στη συνέχεια, οι επισκέπτες κινούνται με τα πόδια, όπου και εκεί απαιτούνται άλλου είδους παρεμβάσεις ασφαλείας.

“Δυστυχώς μετά τη λήξη της θητείας μας, ουδείς ασχολήθηκε 1, 5 χρόνο τώρα με τη Νέδα, παρά το ενδιαφέρον και τις οχλήσεις των τοπικών παραγόντων τους οποίους αγνοούν και έτσι εγκαταλείφθηκε εντελώς η περιοχή από τη νέα Περιφερειακή Αρχή”

Ελπίζω να κατανοηθεί η σπουδαία συμβολή και δυναμική της περιοχής αυτής στην ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού και να περάσουμε από τη λογική των infokiosk, των WC κλπ, σε πιο στοχευμένες δράσεις της πραγματικής ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages