Στην Αρχαία Μεσσήνη η ανακοίνωση για το Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking! - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Στην Αρχαία Μεσσήνη η ανακοίνωση για το Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking!

Στην Αρχαία Μεσσήνη η ανακοίνωση για το Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking!

Share This

 

Ο χορός που εξυμνεί τη freestyle κουλτούρα προβάρει τα καλά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με φιγούρες που κόβουν την ανάσα από τους καλύτερους breakers στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Από τους δρόμους, τις πλατείες και τις αυθόρμητεςσκηνές με «μάχες» ένας προς έναν, η παγκόσμια σκηνή του breaking κάνει ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Η σπουδαία αυτή είδηση δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους κάποιους από τους καλύτερους breakers του κόσμου, οι οποίοι γιόρτασαν την είδηση της ύψιστης αναγνώρισης του αθλήματός τους

.Με φιγούρες, τρικ και έναν απίθανο συνδυασμό χορογραφιών, b-boys και b-girls, φιναλίστ του RedBullBCOne, δηλώνουν έτοιμοι να διαγωνιστούν σε ολυμπιακό επίπεδο, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Το breaking άρχισε να γίνεται δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στους δρόμους της Νέας Υόρκης ενώ σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει τηνπαγκόσμια κοινότητα, διαμορφώνοντας μια μοναδική κουλτούρα που εξυμνεί τον συνδυασμό δύναμης, ευελιξίας, ελέγχου, αντοχής και μουσικότητας.

Για να γιορτάσουν, λοιπόν, την χαρμόσυνη αυτή ανακοίνωση, φιναλίστ του Red Bull BC One 2020, έδωσαν ραντεβού στην Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και πιο συγκεκριμένα στο Εκκλησιαστήριο, στο Στάδιο και στην Παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης. Ανάμεσα σε αυτά τα μοναδικά μνημεία αλλά και με απόλυτο σεβασμό για τον αρχαιολογικό χώρο,οι διεθνείς breakersεκτέλεσαν κινήσεις και φιγούρες, δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν και ο πολιτισμός υποδέχεται μια σύγχρονη μορφή χορού και άθλησης.

Τα b-boys και b-girls που ταξίδεψαν μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη – ανάμεσά τους και ο Έλληνας breakerOnel- μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον αντίκτυπο που έχει αυτή η απόφαση, καθώς και για το μέλλον του breaking.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages