Στο Πε.Συ. φέρνει το θέμα του Διεθνές Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο Πε.Συ. φέρνει το θέμα του Διεθνές Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων

Στο Πε.Συ. φέρνει το θέμα του Διεθνές Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων

Share This

 

Την ακύρωση της σύμβασης για τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Καλαμάτας σε  Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων ζητά ο περιφερειακός συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία».

Συγκεκριμένα, οι περιφεριακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας με έγγραφό τους προς τον πρόεδρο του Πε.Συ. Εμμανουήλ Σκάντζο ζητούν να συζητηθεί ως θέμα προ Ημερησίας Διάταξης στη προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29/12/2020 και προτείνουν να προταχθεί η συζήτησή του. Τέλος οι περιφερειακοί σύμβουλοι τονίζουν ότι η απόφαση αυτή είναι καταστροφική για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και εκφράζουν την βεβαιότητά τους ότι με μαθηματική ακρίβεια θα επανεργοποιηθεί  το Πεδίο βολής της Σχίζας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του εγγράφου:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟ  Η.Δ. ΣΤΗΝ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκάντζο Εμμανουήλ

Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη

Επικεφαλής των παρατάξεων του ΠΕ.ΣΥ.Π.

Μέλη του ΠΕ.ΣΥ.Π.

 

ΘΕΜΑ: «ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

 

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Εμείς ως «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» επειδή το θέμα της συμφωνίας με  ισραηλινή εταιρεία για την εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και την μετατροπή  του Πολεμικού Αεροδρομίου Καλαμάτας  σε  Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων είναι μείζον σε υπερθετικό βαθμό  και κατεπείγον το θέτουμε  να συζητηθεί προ Η.Δ.  στη προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29/12/2020 και προτείνουμε  να προταχθεί η συζήτησή του.

Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές απόψεις που έχουμε για το αν είναι επωφελής ή καταστροφική η απόφαση της κυβέρνησης, να ανατεθεί σε Ισραηλινή εταιρεία η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων  και το κέντρο εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μπορούμε και πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η απόφαση αυτή είναι καταστροφική για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Επειδή είναι πιθανόν να ακούσουμε ότι σε θέματα Εθνικής Άμυνας αποφασίζει η εκλεγμένη κυβέρνηση, οφείλουμε να απαντήσουμε ότι βεβαίως σε θέματα Εθνικής Άμυνας δεν έχουμε αρμοδιότητα ως Περιφερειακό Συμβούλιο. Έχουμε όμως αρμοδιότητα και υποχρέωση να εκφράσουμε άποψη και να αντισταθούμε αν μια απόφαση προκαλεί ζημιά στο τόπο μας και στην προοπτική ανάπτυξης του.

Επειδή είναι σαφές για οποιοδήποτε λογικό άνθρωπο ότι η  απόφαση αυτή της κυβέρνησης   καταστρέφει την οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και την τουριστική-οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, διότι όπως πολύ σωστά έγραψε τοπική εφημερίδα της Μεσσηνίας, «δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν μπορείς να κρατήσεις». Διότι είναι σαφές ότι:

  1. Οι αυξημένες εκπαιδευτικές πτήσεις θα εμποδίζουν σημαντικά τη δυνατότητα προσέγγισης πολιτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, αλλά και τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου γεγονός που μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στην οικονομία της περιοχής, που θέλει να λέει ότι έχει προσανατολισμό ανάπτυξης  στον τουριστικό τομέα.
  2. Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων θα επαναφέρει με μαθηματική βεβαιότητα την επανενεργοποίηση του Πεδίου βολής της Σχίζας με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Επειδή συνεπώς  η Μεσσηνία δεν πρέπει πληρώσει τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη απέναντι στο Ισραήλ οφείλουμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  να αντιδράσουμε έντονα και να απαιτήσουμε την ακύρωση και ανατροπή αυτής της επικίνδυνης και καταστροφικής απόφασης. Αντί να στρατιωτικοποιήσει τη Μεσσηνία η κυβέρνηση, πρέπει να απαιτήσουμε άμεσα την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages