Δήμος Μεσσήνης: Δυνατότητα για αίτημα απαλλαγής από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας & φωτισμού - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Δήμος Μεσσήνης: Δυνατότητα για αίτημα απαλλαγής από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας & φωτισμού

Δήμος Μεσσήνης: Δυνατότητα για αίτημα απαλλαγής από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας & φωτισμού

Share This

 


Αίτηση απαλλαγής από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας  και φωτισμού του Δήμου Μεσσήνης, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν όσοι ιδιοκτήτες ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους λόγω των περιοριστικών μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού για το χρονικό διάστημα της αναστολής λειτουργίας.

Η απαλλαγή βασίζεται σε εφαρμογή της παραγράφου 9 του άρθρου 37 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68/Α/20-3-2020), η οποία κυρώθηκε νομοθετικά με το άρθρο 1 του Ν. 4683/2020 (ΦΕΚ 83/Α/2020) και της 306/2020 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί «Απαλλαγής από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού covid-19».

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να απαλλαγούν από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, αφού οι επιχειρήσεις τους διέκοψαν τη λειτουργία τους για το διάστημα αυτό, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (https://dt.govapp.gr/).

Για την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα εξής δικαιολογητικά:

-Αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

-Έντυπο Ε3 του έτους 2019 (σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει ιδρυθεί εντός του έτους 2020, απαιτείται η υποβολή των εντύπων Μ2 ή Μ3).

-Δήλωση ΕΡΓΑΝΗ, από την οποία να προκύπτει η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Γραφείο Εσόδων του Δήμου Μεσσήνης στα τηλέφωνα: 27223-60102 και 27223-60123 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: sdimenou@messini.gr  και pkalogeropoulou@messini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages