Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για την έκτακτη ρύθμιση οφειλών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για την έκτακτη ρύθμιση οφειλών

Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για την έκτακτη ρύθμιση οφειλών

Share This


 Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφορικά με την έκτακτη ρύθμιση οφειλών που προωθεί η Κυβέρνηση και αφορά όσους χρωστούν στους δήμους. Πρόκειται για μία ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις, η οποία αναμένεται να δώσει «ανάσα» τόσο σε οφειλέτες όσο και στο Δημοτικό Ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος,  ήδη από τον περασμένο Απρίλιο με επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, έθετε την αναγκαιότητα ενεργοποίησης της εν λόγω ρύθμισης οφειλών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19, στο πεδίο της οικονομίας.

Στην επιστολή του ο κ. Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Μεταφέροντας την αγωνία συμπολιτών μου και της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου, και με δεδομένο ότι τα παραπάνω μέτρα αποτελούν μία βραχυπρόθεσμη βοήθεια που με τη λήξη των περιορισμών, δύσκολα μέρος αυτών θα διατηρηθεί, προτείνω να εξετάσετε -μεταξύ άλλων- την ενεργοποίηση εκ νέου του Ν.4611/2019 (100 δόσεις) με τα ευεργετήματα που αυτή περιείχε ως προς την αποπληρωμή των χρεών, φυσικών και νομικών προσώπων, σε συνδυασμό με την επαναφορά των 120 δόσεων στην αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αλλά και την απαραίτητη ροή χρηματοδότησης μέσω του τραπεζικού συστήματος προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Επίσης, κομβικός οφείλει και είναι ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, η ενίσχυση της οποία με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, στην προσπάθεια για επιστροφή μακροπρόθεσμα σε μία νέα οικονομική κανονικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages