Πιστώσεις για έργα πολιτισμού στη Μεσσηνία - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Πιστώσεις για έργα πολιτισμού στη Μεσσηνία

Πιστώσεις για έργα πολιτισμού στη Μεσσηνία

Share This

 


Πιστώσεις για έργα πολιτισμού στην περιοχή της Μεσσηνίας με χρηματοδοτήσεις που προκύπτουν μετά από σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, θα διατεθούν 50.000 ευρώ για το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία, ακόμα έκανε γνωστό ότι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου ανάπλασης του προαύλιου χώρου στον ναό Αγίου Σωτήρος Χριστιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, και διαμορφώθηκε στο ποσό των 625.000 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι εντάχθηκε -με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ- το έργο βελτίωσης και αποκατάστασης της πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν τα μνημεία, α) Μονή του Σωτήρος στο Εξωχώρι, β) Μονή της Παναγίας του Χελμού στο Κέντρο και γ) Μονή της Ευαγγελίστριας στον Κάμπο. To εν λόγω έργο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με τον Δήμο Δυτικής Μάνης, η οποία θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages