ΕΠΙΣΚΕΨΗ με νόημα στα έργα προστασίας των ακτών στην Αίπεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΙΣΚΕΨΗ με νόημα στα έργα προστασίας των ακτών στην Αίπεια

ΕΠΙΣΚΕΨΗ με νόημα στα έργα προστασίας των ακτών στην Αίπεια

Share This
Αυτοψία στο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας της Αίπειας, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, όπου μετά και την πρόσφατη υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης από τον ανάδοχο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ξεκίνησαν οι εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση των προβόλων, των υφάλων και των λοιπών αμυντικών έργων που προβλέπει η μελέτη.

 Πρόκειται για ένα έργο που επιλύει προβλήματα διάβρωσης στον Άγιο Ανδρέα, εκατέρωθεν αλλά και βορειότερα από το αλιευτικό καταφύγιο, έχει προϋπολογισμό  3,5 εκ. ευρώ, εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Η προετοιμασία του έργου αυτού ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, ολοκληρώθηκε η μελέτη του επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια εκδόθηκαν οι εγκρίσεις, και φτάσαμε σήμερα στο σημείο της υλοποίησης, με στόχο να προστατευτεί  το ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Αγίου Ανδρέα» είπε ο Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και κατέληξε: «Είναι ένα έργο το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την περιοχή, επειδή στοχεύει στην προστασία της παράκτιας ζώνης από την διάβρωση που προκαλείται από την έντονη κυματική δράση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages